[ tox master @ 11.03.2010. 01:09 ] @
| Pozdrav
Primetio sam par puta da mi je brzina manja od deklarisane (vise od 15% normalnih gubitaka u odnosu na deklarisanu brzinu).
Imam paket 1024/128 i pre par dana primetim da ide oko 600kbit ali konstantno.
U statusu rutera vidim da je protok stvarno spusten na tu vrednost.
Restartujem ruter,sve se vrati u normalu.
Posle 1-2 dana protok 256kbit i ponovo u statusu rutera ta brzina stoji kao da je tako podesen?
Sta bi moglo da bude posto sam se nedavno doselio u novi stan (i preselio adsl prikljucak) a menjao sam i originalni adapter koji je "Vrisnuo" (mojom greskom,probao sam neki uredjaj preko njega)?
Mislim da bi pre mogao biti problem do parice ali je cudno sto je zgrada nova i udaljena 200-300m od poste ali sve je moguce.
Jos da napomenem da mi je u starom stanu max bandwidth bio oko 10mbit a sada pokazuje 5-8mbit sto bi opet trebalo da ukazuje na paricu po nekoj logici?
Jel ima neko ideju sta bi moglo biti,pre nego sto zovnem "tehnicku sluzbu" koja blago receno ,nema pojma.
|
[ yeljko @ 11.03.2010. 16:52 ] @
Najbolje ce ti biti da zoves podrsku jer sam neces moci nista uciniti i nije bas da oni neznaju nista jer
kad nazovs podrsku oni sto ti se jave oni su samo da ti uzmu prijavu kvara i eventualno neke manje smetnje da rese
a sto se tice onih komplikovanijih oni te proslede na "drugi (viši) nivo", e tu su ti strucnjaci samo
moras sve da im objasnis u detalje i pomocice ti sigurno.
Naravno ne moze ni visi nivo sam da odradi ako je do linije a tu ti onda stupa na scenu onaj ciko iz centrale.
Provereno 100% jer ja imam takvo iskustvo sa njima kad sam imao probleme.
Sto se tice gubitaka sve do 20% za njih nemas osnov za prijavu kvara.
Evo ja recimo sam imao gubitke oko 15% ali sa povecanjem brzina sa 2 na 4 megabita ti gubici se
povecase na 20%
Samo zovi i budi uporan, poziv je besplatan :)
Nema tog problema koji ne mogu resiti.
Jos nesto, visi nivo ti radi do 22 casa.
Kad prijavis kvar onda te oni zovu posle i sami kad otklone kvar i pitaju kakav je internet :)
jer prethodno ti uzmu broj tel. i pitaju te kad si kuci i tako to.
Pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.