[ despot77 @ 11.03.2010. 09:16 ] @
Prvo me interesuje ima li neko iskustava sa ovom distribucijom...
Našao sam ovu distribuciju na DistroWatch-u i odmah mi se svidjela... pa sam mislio da je instaliram na USB i tako koristim, do sad sam koristio Pupy i Slax ali ovo mi izgleda puno bolje... a mogla bi solidno leći na kakvu staru konfu...trenutno je verzija koju sam skinuo je: 2010 beta2...zvanični sajt mi je malo konfuzan, ima objašnjenje za instalaciju predhodne stabilne verzije gdje se vidi opcija za instalaciju na USB... ova beta2 toga nema, mada mi uredno vidi USB kad pokrenem instalaciju, ali nisam se usudio nastaviti dalje, sačekaću stabilno izdanje...
Inače prvi utisci: Vidi sve NTFS particije, uredno čita i piše, čita muzičke fajlove bez problema, video ne može nema ni jedan video player ??? valjda će zvanična verzija imati... jako brz...i jako mi se sviđa ovo grafičko okruženje...
[ Take 5 @ 11.03.2010. 11:54 ] @
Citat:
despot77:... Inače prvi utisci: Vidi sve NTFS particije, uredno čita i piše, čita muzičke fajlove bez problema, video ne može nema ni jedan video player...

A u čemu je onda tu razlika u odnosu na SLAX / Puppy, kad oni mogu sve to isto uključiv i video player?
[ despot77 @ 11.03.2010. 13:01 ] @
Nisam ni rekao da ne mogu, ...kod puppy-ja mi se nikako ne sviđa desktop okruženje, inače je možda najpotpuniji, slax opet ima one svoje module pa kad hoćeš nešto novo da instaliraš ode u nedogled po pitanju međuzavisnosti modula, a kod ovog TinyMe 2010 beta2 mi se sviđa desktop okruženje Openbox, ....inače sad sam maloprije napravio bootabilnu USB instalaciju TinyMe 2010 i nevjerovatno koliko je brz, koristio bih ga i tako ali nema mogućnost da pamti podešavanja...sačekaću final pa ću vidjeti...
[ BBS @ 13.03.2010. 13:56 ] @
Nešto se to presporo razvija stalno alfa-beta i tako iznova.
[ Bash1711 @ 15.03.2010. 10:03 ] @
Dok cekas da izadje finalna verzija TinyMe 2010, mozes da probas PClinuxOS Lxde, veoma su slicni... Verovatno je Tiny brzi, ali dok ne izadje final nacekacemo se..... :)
[ Suns @ 15.03.2010. 18:09 ] @
Takodje probaj i Fedora Lxde, extremno jednostavna i veoma brza distribucija, pogodno za Pentium II+ računare....
[ despot77 @ 15.03.2010. 18:29 ] @
PClinuxOS Lxde i Fedora Lxde mi se čine OK, imaju li mogućnost instaliranja na USB?
[ Suns @ 15.03.2010. 19:36 ] @
Za Fedoru nisam siguran da ima...
[ Bash1711 @ 16.03.2010. 09:51 ] @
Meni je jedina prednost PClinuxOS-a sto je to jedina distribucija za koju stvarno nema cimanja sa drajverima, inace obe disribucije idu na USB. Procesljaj malo net za tutorijal kako se pravi boot-abilni USB sa linux-om.
Naravno stvar je do ukusa i korisnika koju ce distribuciju da odabere, mislim da su obe podjednako dobre. Lxde sad postaje sve popularnije okruzenje, cekam da vidim kako ce da radi Lubuntu kad izadje stabilna verzija...