[ Branis @ 11.03.2010. 19:42 ] @
Menjao sam neispravan SMR40200 sa novim turskim coperom i sad imam problem (sto neznaci da ga nije mozda bilo i pre, samo mi vlasnik TVa nije saopstio) da mi slika po vertikali, a narocito je to izrazeno u dnu ekrana, podrhtava u ritmu tona. Jos jednu brljotinu pravi a to je da svaki put kada se TV ukljuci ispise da je ton pojacan do 235 a ton je slab, i onda ga daljincem utisavam uz neko probijanje tona cas minimum cas maksimum i brojevi sa smanje na normalu regulacije od 0 do 100 podeoka i ton bude u redu osim sto pravi ranije pomenuto podrhtavanje u slici. Kada TV ugasim u standby, regulacija tona je OK, ali svaki prekid struje u mrezi ili gasenje mreznim prekidacem ponovo zakucava ton na poziciju 235.
[ banetv @ 11.03.2010. 20:27 ] @
Sećam se da sam davno imao sličan problem sa posebnim čoperom (tim turskim) i da sam dodao još neku masu sa te mreže na 12V ili tu negde.
Ne zameri, zaboravio sam detalje ali probaj oko dodatnih masa.
[ tomazo @ 11.03.2010. 22:43 ] @
Pa ti si imao isti problem i OVDE i jesi li rešio tada...
[ alexa_pg @ 11.03.2010. 23:08 ] @
[ Branis @ 12.03.2010. 10:02 ] @
Tomazo u pravu si, secam se da sam imao isti problem i iako se trudim da vodim evidenciju o kvarovima, a narocito o onim malo nespecificnim, prevrnuo sam moju dokumentaciju i nisam nasao da sam ista zapisao i nisam ni zapamtio dal sam uopste resio taj problem (ocito skleroza pocinje da radi...). Zaboravio sam da sam ovu istu temu pokretao pre 3 godine, samo pod drugim naslovom, pa sam barem malo vratio film i nemoram isprobavati iste stvari koje nisu ni prosli put pomogle.Koristim sluzbeni racunar kojem nemam stalni pristup i zato se izvinjavam svima sto nisam nisam na valjan nacin zakljucio temu od pre 3 godine. Ispada da sam time najvecu stetu napravio samom sebi. Posteno, zar ne?