[ Dzoni-GS @ 12.03.2010. 19:23 ] @
Evo sada me je zvao drug, pa me je zamolio da u njegovo ime pitam...naime danas je menjao sifru na svom kompu (koristi Windows XP, Service pack 2) da bi nesto isprovocirao sestru...glupa prica..uglavnom, s obzirom da je sifru stavio na brzaka i iz glupo razloga, bez nekog razmisljanja, sada je zaboravio i ne zna kako da pristupi racunaru.

Password hint ne pomaze jer je stavio neku glupost, ne seca se kako ide sifra i pita sta da radi?

Da li moze nekako to da se resetuje, a da je pritom jednostavno, da moze da obavi covek koji se ne razume mnogo u te stvari?

Hvala unapred svima koji pomognu!
[ Ljubiša Begović @ 12.03.2010. 19:42 ] @
How to log on to your Windows XP-based computer if you forget your password or if your password expires
[ saneldz @ 12.03.2010. 19:44 ] @
http://ophcrack.sourceforge.net/news.php
[ calexx @ 12.03.2010. 20:22 ] @
Pošto kažeš da se ne razume, neka prvo proveri da li Administrator na tom kompu ima svoj password. Ako nema, eto odakle može da menja lozinke po želji. Ako slučajno ;) ima, onda ti ili on malo pretražite forum pošto ima mnogo tema o ovome pa izaberite neki od načina.
[ din0 @ 12.03.2010. 22:55 ] @
Ja sam pre neki dan imao isti slucaj...

Kada se pojavi prozor za lozinku pretisni CTRl+ALt +2x delete i sada kada se pojavi klasicni prozorcic kucaj gore Administrator, a dole gde je lozinka obavezno neka ti je prazno...i posle normalno udjes u naloge iskljucis lozinku...
[ 3way @ 12.03.2010. 23:03 ] @
a sta ako neko hoce nezakonito i neovlasceno da upadne na komp?
[ calexx @ 13.03.2010. 00:50 ] @
Ako je neko ostavio Administrator nalog bez lozinke, onda njemu verovatno i nije bitna sigurnost ni važni podaci.
[ Shadowed @ 13.03.2010. 00:56 ] @
Citat:
3way: a sta ako neko hoce nezakonito i neovlasceno da upadne na komp?

Onaj kome onaj nacin radi je i zasluzio nezakonito i neovlasceno "upadanje" u komp :)
[ Goran Mijailovic @ 13.03.2010. 01:03 ] @

Ja sam skinuo ovaj ophcrack free za xp (radi testiranja) i radi na principu brute force ali nesto i nisam zadovoljan kako radi tj. radi skoro nikako.
[ alexandar_cajic @ 13.03.2010. 02:08 ] @
Alat iz Hiren's BootCD-a mi je više puta rešio ovakve situacije...15 minuta posao.

[Ovu poruku je menjao alexandar_cajic dana 13.03.2010. u 04:15 GMT+1]
[ Shadowed @ 13.03.2010. 02:38 ] @
Citat:
Goran Mijailovic: Ja sam skinuo ovaj ophcrack free za xp (radi testiranja) i radi na principu brute force ali nesto i nisam zadovoljan kako radi tj. radi skoro nikako.

Ako skines rainbow tables radice brze.
[ saneldz @ 13.03.2010. 11:05 ] @
Ja sam probao ophcrack live CD za Vistu (iako koristim Windows 7) i u roku od nekoliko sekundi mi je otkrio testni passsword koji sam postavio na svoj profil (5 ili 6 karaktera je bilo, ne sjecam se tacno).
Smatram da je to sasvim solidno.
[ Goran Mijailovic @ 13.03.2010. 11:14 ] @
Citat:
Shadowed: Ako skines rainbow tables radice brze.

Zaboravih da kazem ja sam skinuo live cd, rainbow tables sam tek kasnije video.
[ Joony78 @ 13.03.2010. 11:40 ] @
Ako sam dobro razumeo tvoje pitanje resenje za tvoj problem je ERD Commander program se pokrece sa diska i omogucava da vidis sifru koju si zaboravio ili mozes i da je promenis program ima jos nekoliko funkcija osim ove

[Ovu poruku je menjao Joony78 dana 13.03.2010. u 13:36 GMT+1]
[ lega99 @ 13.03.2010. 15:36 ] @
Ophcrack live CD provali mi pass od 10 znakova za 1 minut a masina mi je istorija
[ Joony78 @ 13.03.2010. 17:41 ] @
ok ja sam radio sa ovim programom i svidja mi se ali nekazem da nema boljeg ima sigurno
[ calexx @ 13.03.2010. 21:08 ] @
Citat:
Dzoni-GS: Sto se tice problema, drug ima sifru na adminu, tako da od onoga CTRL+ALT+2x DELETE nema nista...

Na M$-ovom sajtu sam video i ono da moze da se ubaci CD za resetovanje sifre, pa me interesuje odakle mi taj CD? Da li mogu da skinem odredjene fajlove i da ih narazem na CD, pa da mu dam da to ubaci u komp?
Da pogađam, šifru za admina je postavio na brzinu da bi isprovocirao sestru ili tako nešto pa je i nju zaboravio? Mnogo ti zaboravan drugar. Ajde ovo poslednje ali kako da zaboravi i password za administratora? Jel on instalirao taj Windows? Jel to uopšte njegov komp?

Ako sam dobro pogledao to što piše na sajtu, mora prvo da se napravi taj CD i on upiše password pa posle može njime da se sredi problem. Ako ga nije napravio, onda ništa od toga.

Zašto se uopšte sestra logovala sa njegovom user/password kombinacijom, zar nije normalno da ona ima svoj nalog?