[ ivan85_zmaj @ 13.03.2010. 19:36 ] @
Desi se da mi se komp ugasi sam po sebi... Ali skroz ne mogu da ga provalim zasto i zbog cega. Recimo desava se da se danima to ne desi, al onda zna u toku dana i par puta. Pa onda opet ne neki dan i tako...
Komp je relativno nov, kupljen je skoro, sve je znaci novo.

Na sta da sumnjam? Sta da testiram? Jel postoje neki programi za opterecivanje i testiranje, procesaora, memorije, graficke?!
Ili je mozda napajanje?

Mozda da pokusam da testiram ove komponente? Da ih opteretim malo?

Molim za savet!
[ kristi1 @ 13.03.2010. 19:44 ] @
Ako ti je u garanciji ne diraj nista vec nosi na reklamaciju.

Mozes da izmeris temperature, Everest, CPU-Z
[ gentile01 @ 14.03.2010. 05:53 ] @
Malo moras biti opsirniji,da li se to desava samo od sebe ili kad pokrenes neku aplikaciju!
[ stonex @ 14.03.2010. 18:07 ] @
Meni se isto dešava poslednjih dana samo je u pitanju laptop Acer 6530 g . Nema nekog konkretnog razloga za naglo gašenje . Povezan sam wi-fi routerom na ADSL zajedno sa još dva kompa koji su takodje pod W7 ultimate i stalno na net-u . Laptop je star godinu dana . Pregrevanje ne bi trebalo da bude jer je na postolju sa ventilatorima .
[ Flash411 @ 14.03.2010. 19:14 ] @
Rane RC verzije windowsa 7 ce vam se gasiti svakih 2h bez upozorenja i nije moguce to zaustaviti,
rijesenje je instalacija finalne verzije windows 7 i,tko zeli,kupiti licencu,tako da nema glavobolja
nadalje.
[ Take 5 @ 14.03.2010. 20:55 ] @
Sudeći po komentarima na nekim drugim forumima isto se dešava i sa "pripitomljenim RTM" verzijama Sedmice, ako je korišćen izvesni "xxxx_1.8 alat za pripitomljavanje"(?)

Rešenje (tako kažu) je ponovna instalacija "od nule" i primena nekog pouzdanijeg alata...
????
[ ivan85_zmaj @ 14.03.2010. 22:15 ] @
Sto se mog problema tice, znaci komp se sam po sebi zna ugasiti. Nije ni do kakve aplikacije.
Pustao sam mu neke testove i sve je odradio kako treba, bez gresaka i sa solidnim ocenama.
U poslednja 2-3 dana se nije gasio.
Poceo sam da sumnjam u to sto mi mozda problem pravi kompjuterski sto. Posto kuciste stoji u pregradi koja je sa obe strane zatvorena (bocno) nema lufta ni za 2 prsta.
Mozda nema dovoljno prostora za cirkulaciju vazduha pa se zato pregreje?
Ili je mozda do struje u gradskoj mrezi?!?!
[ dekster2 @ 14.03.2010. 22:38 ] @
Mozda napajanje.
[ servis036 @ 14.03.2010. 23:29 ] @
Da li se odmah nakon gašenja uključuje sve normalno?

Ako se uključuje odmah probaj da uđeš u BIOS i proveriš kakva je temperatura CPU, i u kojim granicama tolerancije očitava napone 5V i 3.3V u power management-u i health status-u.