[ Ironije @ 13.03.2010. 23:12 ] @
Lap je Dell Vostro A840 (poslednji BIOS), Win7 x86 update-ovan, instalirani svi drajveri, na prvi pogled svi rade ok ali se javlja ogromna DPC latencija (preko 5000) i zbog toga izlaz sa miksete (Behringer) iz Traktora pucketa i krci sa default drajverima a sa ASIO drajverima radi ok nekoliko minuta i onda se skroz zakuca. Na netu sam nasao dosta tema gde se ljudi sa Dell laptopovima zale na to ali nigde resenja. Iskljucivao sam u Device Manageru drajver po drajver ali je latencija uvek ista. Cak i sa Windows XP. Ako neko ima iskustva sa ovakvim problemom ili neki savet za resavanje bilo bi lepo da to podeli :)
[ acaradio @ 14.03.2010. 09:36 ] @
Kod nekih laptovova je problem kada se aktivitraju wireless i LAN, periodicni skokovi DCP-a uglavnom su posledica nekih ludorija u komunikaciji sa mreznim uredjajima. Kada je problem u komunikaciji sa hard diskom, onda je DCP konstantno zakucan na preko 2000 µs (tako je bilo kod mene na desktop konfiguraciji, pa sam to resio stavljanjem kracih SATA kablova, verovao ili ne).
Mislim da tu nema resenja, osim da Dell sredi BIOS ili da napise nove drajvere za wireless i LAN. Ako neko zna prelazno resenje, neka se javi.
[ AntOnOff @ 15.03.2010. 14:37 ] @
Probaj da nekako dodelis poseban IRQ u biosu za audio device,tako da ga ne deli sa nekim drugim
device-om, ako je to moguce, ako ne,
probaj da nadjes neki program koji to radi iz samog windowsa.


Pozdrav, i sretno