[ wuk_xp @ 14.03.2010. 11:11 ] @
| Pozdrav drugari.
listajuci forum naisao sam na par slicnih topic-a, ali ni jedan nije bio 'vakav
crkao mi je dvd rezac na laptopu, a hteo bi da reinstaliram sistem (windows XP)
u biosu nemam opciju za boot sa usb.. vec samo za HDD, DVD i podizanje sa mreze
nebih hteo da mnogo eksperimentisem, posto mi trenutno windows solidno radi, i ako to upropastim bicu u jos vecem problemu
e sad, varijante koje imam u glavi su:
1. da instaliram DOS na drugu particiju i odatle pokrenem istalaciju windowsa sa HDD
2. pokretanje instalacije sa image cd-a windowsa (iz windowsa) na drugu particiju
3. ubacivanje image-a sistema sa nekog drugog racunara sa friskom instalacijom
4. boot sa lana ?!?!
ako neko ima iskustva sa gore navedenih aktivnosti, neka ih podeli samnom
hvala |
[ valjan @ 15.03.2010. 07:21 ] @
Citat:
wuk_xp:
crkao mi je dvd rezac na laptopu, a hteo bi da reinstaliram sistem (windows XP)
nebih hteo da mnogo eksperimentisem,
posto mi trenutno windows solidno radi,
Pa sto bi ga reinstalirao ako ti solidno radi?
[ wuk_xp @ 15.03.2010. 12:13 ] @
pa zato sto mi SOLIDNO radi...
a meni je jako bitno da mi radi PERFEKTNO, tj stabilno, zbog toga na svakih par meseci reinstaliram sistem
[ component @ 15.03.2010. 12:24 ] @
Boot sa LAN-a tj. install preko LAN-a je odlična varijanta ali ti treba još jedan računar.
A za:
Citat:
wuk_xp: pa zato sto mi SOLIDNO radi...
a meni je jako bitno da mi radi PERFEKTNO, tj stabilno, zbog toga na svakih par meseci reinstaliram sistem
mogu da komentarišem samo u Advocacy stilu... možda vredi razmisliti o prelasku na nešto novije od XP-a?
[ Bash1711 @ 15.03.2010. 18:20 ] @
Pa s obzirom da covek nema ociju da boot-uje sa USB, verovatno je starija makina, koju bi noviji sistem iz win familije preopteretio....Instalacija preko LAN-a deluje kao dobra opcija, medjutim cisto sumnjam da nameravas da koristis racunar bez DVD-a, mozda da ga zamenis i bez muke dignes sistem?
[ wuk_xp @ 15.03.2010. 23:21 ] @
nije toliko starija masina (athlon 3000+) imao je win7 na sebi kad sam ga uzeo.
jeste, najnormalnija opcija bi bila zamena, to bi me izaslo bar 3-4 hiljade.
a trenutno mi bas svrbe pare u dzepu :D
a i imam dvd rezac na kompu, tako da mi nije toliko neophodan na lapu (90 posto stvari ubacujem preko flesha na lap)
[ Bash1711 @ 16.03.2010. 10:08 ] @
Makina je sasvim dovoljna za sedmicu, a sto se tice kinte, svi danas ne znamo sta cemo sa parama.... :). Je si video da li mozda imas update za BIOS? Vrlo je moguce da su ubacili podrsku za USB, verovao ili ne meni je to upalilo na racunaru starijem od 5 godina....
[ wuk_xp @ 16.03.2010. 11:02 ] @
pa dovoljna je za sedmicu, ali ce mi onda dragoceni RAM biti zauzet sa njom a ne sa programima :D
laptop mi je neke cudne sorte ( Nemacki Gericom ) tesko sam nasao i drajvere za njega tako da sam sumnjicav za update BIOSa :D
[ component @ 16.03.2010. 12:00 ] @
Ako si dobio Windows 7 uz laptop to znači da si ga i platio (OEM). Ne vidim logiku da želiš stariji i lošiji OS pogotovu što je laptop predviđen da radi sa sedmicom. A to što Vista i Windows 7 troše više memroije ne znači da manje ostaje za programe. To se zove SuperFetch: Windows je već učitao u memoriju sa programom koji ćeš koristiti. Neće ponovo isto učitavati pa da ti treba još memorije.
[ wuk_xp @ 17.03.2010. 09:42 ] @
windows 7 koji je bio na kompu nije bio licenciran.. nisam bas toliki ludak :D
uspeo sam da instaliram sa flasha ;)
sad cu da pravim eksterni dvd rezac :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.