[ Black One @ 15.03.2010. 10:36 ] @
Pozdrav. Napravio sam jedan program za svoju wireless mrežu, koji pinga mrežu tj. korisnike i točke svaku "1min" i pravi statistike dali je točka online, offline, kojiko je dugo radila, kad je zadnji put pingana itd.. tu možete vidjeti sliku kako izgleda. ![]() mene zanima sad kako da napravim da kad se refresha lista tj znači kad se obavi ping kad unosi nove podatke u bazu i očitava ih u dgv. da mi se nerefreshira kompletna dgv. nego da mi se refreshiraju samo točke u njoj. ne znam dali me razumijete dosta mi je teško objasnit, jer svaki put kad mi se refreshira dgv on mi makne npr selection s reda na kojem je bio jer popuni dgv s novim podacima. 2. na slici vidite da piše dali je točka online il offline. kako da napravim da mi oboja drugim bojama ako je online il ofline. ili još bolje da stavim sliku npr crvenu točku ako je off ili zelenu ako je online. 3. htjeo bi napravit postotak koliko je % točka radila imam u minutama koliko je radila i koliko nije radila i u php-u fino napravim statistiku možete vidjeti ovdje.. http://www.wirelesscepin.com/ping/ al ja bi htjeo da napravim isto tak neki klizač na kojem bi pisalo da je 90% online npr i da je grafički to prikazano. isto tako kako da te minute koliko je točka online prikažem u sljedečem obliku umjesto 32424min da piše: 1d 5h 27min trenutni kod za uljepšavanje dgv je: Code: Private Sub DataGridViewFormat(ByRef dgvTocke As DataGridView) With dgvTocke .AlternatingRowsDefaultCellStyle.BackColor = Color.LightCyan .SelectionMode = DataGridViewSelectionMode.FullRowSelect .AllowUserToOrderColumns = True .AllowUserToDeleteRows = False .AllowUserToAddRows = False .ReadOnly = True .MultiSelect = False .Columns.Clear() .AutoResizeColumns() .AutoResizeRows() Dim ID As New DataGridViewTextBoxColumn With ID .DataPropertyName = "id" .Name = "id" .HeaderText = "ID" .AutoSizeMode = DataGridViewAutoSizeColumnMode.ColumnHeader .DefaultCellStyle.Alignment = DataGridViewContentAlignment.MiddleLeft End With .Columns.Add(ID) ID.Visible = False Dim naziv As New DataGridViewTextBoxColumn With naziv .DataPropertyName = "naziv" .Name = "naziv" .HeaderText = "Naziv Točke" .MinimumWidth = 220 .AutoSizeMode = DataGridViewAutoSizeColumnMode.Fill .DefaultCellStyle.Alignment = DataGridViewContentAlignment.MiddleLeft End With .Columns.Add(naziv) Dim ip As New DataGridViewTextBoxColumn With ip .DataPropertyName = "ip" .Name = "ip" .HeaderText = "IP Adresa" .MinimumWidth = 120 .AutoSizeMode = DataGridViewAutoSizeColumnMode.Fill .DefaultCellStyle.Alignment = DataGridViewContentAlignment.MiddleLeft End With .Columns.Add(ip) Dim status As New DataGridViewTextBoxColumn With status .DataPropertyName = "status" .Name = "status" .HeaderText = "Status Točke" .AutoSizeMode = DataGridViewAutoSizeColumnMode.DisplayedCells .DefaultCellStyle.Alignment = DataGridViewContentAlignment.MiddleCenter End With .Columns.Add(status) Dim up As New DataGridViewTextBoxColumn With up .DataPropertyName = "Online" .Name = "Online" .HeaderText = "UpTime Točke" .MinimumWidth = 120 .AutoSizeMode = DataGridViewAutoSizeColumnMode.DisplayedCells .DefaultCellStyle.Alignment = DataGridViewContentAlignment.MiddleRight End With .Columns.Add(up) Dim down As New DataGridViewTextBoxColumn With down .DataPropertyName = "Offline" .Name = "Offline" .HeaderText = "DownTime Točke" .MinimumWidth = 120 .AutoSizeMode = DataGridViewAutoSizeColumnMode.DisplayedCells .DefaultCellStyle.Alignment = DataGridViewContentAlignment.MiddleRight End With .Columns.Add(down) Dim last_up As New DataGridViewTextBoxColumn With last_up .DataPropertyName = "DateTime" .Name = "last_up" .HeaderText = "Zadnji put uspješno pingana" .MinimumWidth = 150 .AutoSizeMode = DataGridViewAutoSizeColumnMode.Fill .DefaultCellStyle.Alignment = DataGridViewContentAlignment.MiddleRight End With .Columns.Add(last_up) End With End Sub ![]() |