[ bozans @ 15.03.2010. 16:13 ] @
Imam instaliran Win7 i Region and Language mi je podešen na Serbian (Latin, Serbia). Međutim kad kucam na numeričkoj tastaturi umesto tačke kuca zarez. Pokušao sam da promenim pod Additional Settings-Numbers-Decimal Symbol sa zareza na tačku ali i dalje je isto. Ima li ko ideju?
[ lender @ 15.03.2010. 18:42 ] @
A sta ti stoji u default input language?
[ valjan @ 15.03.2010. 20:22 ] @
U sprskom jeziku se koristi decimalni zarez a ne decimalna tacka. Tako da cim imas izabran srpski kao glavni jezik, imas i decimalni zarez. E sad, nasao si pravo mesto za promenu, samo sto osim Decimal symbol moras promeniti i Digit grouping symbol (ako jednog prebacis iz zareza u tacku, drugi moras obrnuto iz tacke u zarez, da bi se razlikovali). Isto bi trebalo osim za Numbers ponoviti i za Currency. Kod nas na poslu imamo aplikacije koje su pisane ko zna kad sa nekim nestandardnim alatima, pa kad god se instalira nov sistem, moram uvek da prebacim regionalna podesavanja na srpski, a onda rucno da doteram tacke i zareze na pomenutim mestima...
[ Catch 22 @ 15.03.2010. 22:29 ] @
Citat:
bozans: Pokušao sam da promenim pod Additional Settings-Numbers-Decimal Symbol sa zareza na tačku ali i dalje je isto. Ima li ko ideju?

Srpski (hrvatski, slovenački) kodni raspored tako mapira tastaturu, jedino da nekim pomoćnim programom za mapiranje napraviš nekakav svoj "custom" raspored...

[ bachi @ 17.03.2010. 07:59 ] @
Evo, otpakuj rar, i instaliraj, imaš i za latinicu i ćirilicu. To i meni smeta, jer sam isto navikao da bude kao na XPu.

[ Take 5 @ 17.03.2010. 20:06 ] @
^ Bio sam spreman da se zakunem da je i na XP-u potpuno ista stvar, pošto je moja "YU-tastatura" tako i označena.
Nisam dugo koristio XP, evo sad sam morao da proverim i bez obzira na oznaku "zapeta" na samoj tastaturi, taj taster sa srpskom tastaturom daje tačku(?!?)

[att_img]

PS
Slika je sa mobilnog, ispod oznake "zapeta" je kvadrat ■, koji označava "stop" za komande media playera
[ bachi @ 17.03.2010. 20:42 ] @
Da, iako stoji na samoj tastaturi ",", kod XPa bi se kucala ".". Kod Win7 ide zaista ",", ali sam ja navikao na tačku, pa sam prepravio layout i taj poslao ovde.

Pa ko voli, nek izvoli. :D
[ bozans @ 24.03.2010. 17:07 ] @
@ bachi

Hvala puno, problem rešen!
Mada mi i dalje nije jasno zašto nije moglo kroz Regional Settings kao na XP...