[ Horvat I @ 15.03.2010. 18:03 ] @
| U racunaru imam Wireless karticu sa kojim se kacim na provajdera sa flet nalogom, i skidam muzicke raritete.
Pomocu access pointa zelim da se kacim na nekomercijalnu mrezu.
Na koji nacin da usmerim saobracaj na 1. odnosno 2. mrezu?
IP adresama nemogu jer oba rade u VPN modu pristupa.
Ttenutna IP adresa mi je nesigurna jer kad pukne veza rekonekcijom dobijam nove adrase. |
[ Horvat I @ 16.03.2010. 18:15 ] @
Niko nista???
[ igor.vitorac @ 16.03.2010. 21:22 ] @
1. Sta zelis da postignes?
2. Da li je ta nekomercijalna mreza zatvorenog karaktera, tj. nema izlaz na internet?
[ Horvat I @ 16.03.2010. 22:14 ] @
Da odredim da JDownloader ima pristup samo Wireless kartici, a dc++ samo integrisanom mreznom kontroleru pa na AP.
Mreza je polu zatvorena ima pristup internetu i tunelira pristup preko 2 provajdera internetu.
Posto mi je antena za AP na rotatoru, mogu imati i direktan pristup i do ta 2 provajdera i di jos 2 provajdera.
[ igor.vitorac @ 17.03.2010. 00:08 ] @
Vidi ovako...
Postoji mogucnost da ti preko flat paket interface-a bude default ruta, a da za zatvorenu mrezu koristis manuelno dodate rute. Naravno moras znati koji su mreze u pitanju da bi mogao da ih dodas u ruting tabelu.
Te dodatne rute ces verovatno morati podesiti u nekom batch(script) file-u kada ti se uspostavi wireless konekcija prema zatvorenoj mrezi. Takodje ces morati i da uklonis default gateway ubacen od strane zatvorene mreze. Ovo pricam samo teorijski, tako da mozda neke stvari nisu izvodljive na odredjinom operativnom sistemu.
[ Horvat I @ 18.03.2010. 13:58 ] @
Moze lo se firewal_om definisati posto provajder ge mi je flet nalog radi iskljucivo u opsegu adresa 192.168.XX.XX
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.