[ mneral4 @ 17.03.2010. 07:55 ] @
| Imam sledeci problem.Baza podataka mi je postavljena na lokaciju : C:\Program Files\Baza\Baza.accdb
Medutim na ovoj lokaciji baza se ponasa kao read only, i nemogu da uradim kompakt baze.kada bazu prebacim na desktop baza radi sasvim ok i mogu je kompaktovati i sve ostalo.
U cemu je problem kod windows 7.
Šta treba uciniti da bih ovo radilo.
Hvala. |
[ Zoran.Eremija @ 17.03.2010. 08:05 ] @
Windows 7 u odnosu na Windows XP ima drugaciju organizaciju. Prosto receno direktorijum Programs Files smatra zasticenom zonom ili sistemskom, nad njom apsolutno pravo ima korisnik Administrator, sto je svakako dobro, sto znaci da konceptualno ne treba koristiti taj direktorijum radi smestanja datoteke koje su korisnicke, vec je za to predvidjen direktorijum Users. Ovo je generalno resenje za vas problem.
[ CiribuCiriba @ 17.03.2010. 08:19 ] @
Pored navedenog rjesenja. Mislim da bi se taj problem mogao rijesiti, tako da folderu Program files promijenite permisije. Odnosno da za svoj username dodate full control. Ova promjena nosi sa sobom odredjene rizike, ali mislim da moze posluziti kao privremeno rjesenje.
[ Catch 22 @ 17.03.2010. 08:50 ] @
Dovoljno je da isključitš UAC (User Account Control)...
U samom Accessu moraš dodati taj folder u "Trusted Locations"
[ mneral4 @ 18.03.2010. 06:10 ] @
Ok kolko sam svatio najbolje resenje je da postavim lokaciju baze na C:\Users\Baza\Baza.accdb
ili neko drugo resenje?
Hvala
[ Catch 22 @ 18.03.2010. 07:38 ] @
^ Nije to baš tako zamišljeno, pogledaj sadržaj podfoldera na putanjama:
C:\Users\Tvoje_Korisničko_Ime\AppData\Roaming
C:\Users\Tvoje_Korisničko_Ime\AppData\Local
[ mneral4 @ 18.03.2010. 10:45 ] @
Molim pomoc oko ovoga!
Kako da napravim instalaciju sa Inno Setup ?
Kako da mi radi automatski backup ako ne znam gdje se baza nalazi?
Jer imam u bazi arhiviranje na lokaciju C:\Program Files\Baza\Arhiva\Baza.accdb
I import i export C:\Program Files\Baza\
[ Catch 22 @ 18.03.2010. 11:20 ] @
Kako sam ti već rekao isključiš UAC (User Account Control) i to regularno instaliraš u Program Files i onda sve radi (kod mene radi i kada sam za probu samo prekopirao ceo folder aplikacije sa podfolderima u Program Files)

[ mneral4 @ 18.03.2010. 13:03 ] @
Ok puno hvala
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.