|
[ Milan @ 21.11.2001. 08:58 ] @
| Postovani,
zanima me vase misljenje u vezi foruma? Koji je po vama najbolji, koji je stabilan, brz, best, itd...
tforum, vbulletin, ubb, phpbb, iconborad i koji jos vec imaju ?
---
the best forum je ? _____________________________
[Ovu poruku je menjao secret dana 21.04.2005. u 22:10 GMT+1] |
[ Darko Prelic @ 21.11.2001. 09:37 ] @
tForum, ovakav kakav je trenutno na ESu je idealan, jedino što po nekad PP znaju da zaglupe, inače sve ostalo besprekorno funkcioniše. E sada, stvarno ne znam kakva je bila osnovna verzija pre Gojkovog editovanja, .. ali ovakav kakav je sada ne može da se poredi ni sa jednim. Eto, to je neko moje mišljenje.
[ Boris @ 21.11.2001. 10:31 ] @
Tforum je odlican forum, ali njegov najveci problem je ispravite me ako gresim, prestanak daljeg razvoja od strane autora tforuma, i mali broj korisnik sto dovodi do zaostajanja u izradi.Ali ako ti uzmes tforum, ja i jos nijih sto eto korisnika, a broj neprestano raste.Gojko zna sa php-om pa zato ovde imamo kvalitet brate.
p0zdrav
[ CONFIQ @ 21.11.2001. 11:37 ] @
po meni je ovaj http://www.wwwthreads.com/
A kako izgleda mozete nadi ovde
[ stinger @ 21.11.2001. 12:19 ] @
Gojko moze dosta da ti pomogne oko ovog pitanja, ali generalno Tforum ima dosta bugova koje su ljudi nasli, delom mislim da i gojko zna za neke unpublished bug-ove na Tforumu, tako da ti ne preporucujem da instaliras isti jel je dosta komplikovan (barem gojko tako kaze) on je meni preporucio phpforum koji je dosta dobar, stim sto su potrebne neke izmene. Gojko.. mislim da bi ti mogo decku da pomognes dosta.
[ Gojko Vujovic @ 21.11.2001. 12:41 ] @
vBulletin - komercijalan i zato otpada... ako mozes da ga platis, slobodno, osim par rupa u pretposlednjoj verziji, nema nekih vecih problema i ne trazi mnogo dorade..
tForum - neoptimizovan kod, spor, dosta security propusta, POD COPYRIGHT-om, ima dosta mogucnosti ali ostali forumi ga prestizu polako po tom pitanju, pa je bolje zaobici ga..ubb - takodje komercijalan, +sto je pun rupa.. nikad ga ne bih stavio kada bih PONOVO birao, ali posto je es vec vezan za njega, uz puuno doradjivanja to moze da postane solidan software..
Iconboard - nisam ga probao, ali deluje simpaticno..
phpbb - izuzetno brz, ima dosta mogucnosti u trenutnoj verziji, ali sam vec video 2.0 beta verziju koja je NEVEROVATNO dobra, cak sam razmisljao o prelasku es-a na to, jednom kada izadje iz beta faze.. software su toliko sredili, ne mogu vam opisati.. mogucnosti takodje, prevazilaze sve do sada vidjeno.. mislim da ostali besplatni forumi nemaju sanse sa phpbb-om.. zao mi je sto ovo moram da kazem, koliko god ja voleo tForum, ali mrzim neoptimizovan software..
[ Jbyn4e @ 21.11.2001. 13:08 ] @
MIslim da ste svi zaboravili na jedan od starijih... ali i dalje se razvija, koliko vidim.. aktuelna verzija 3.3
http://www.phorum.org/
a tamo kazu sto se podrske baza tice:
Phorum requires PHP 3.0.9 (We recommend PHP v4.x.x) or higher available from the PHP site or if you are leasing web space, your provider may already have it installed. The databases the current release supports includes MySQL, PostgreSQL, Sybase and MS SQL Server 6.x.
[ prosams @ 21.11.2001. 18:53 ] @
Ikonboard Laganica. Jedino je frka instalirati ga. Sve ostalo ide preko jednostavnog Control Panela, u kojem se snalazi i moj mladji brat.
Problem je bio samo pri instalaciji. Ti uploadujes 2 .cgi fajla i par .tar zipova. Kroz jedan cgi ide instalacija (kucas path-ove, url-ove). E sada kliknes submit i on krene raspakivanje. Javlja se problem sa jednim tarom koji ima neku gresku, pa nece da se raspakuje. Onda sam ja u installer cgi fajlu skinuo blok sa raspakivanjem tog fajla, manuelno raspakovao i instalacija je prosla bez problema. Moguce je sve prevesti na Srpski bez ceprkanja po cgi fajlovima. Skin je lako menjati i sve u svemu za nepoznavaoca programiranja ekstra script.
Za sada nemam zamerki.
[ nemesis @ 23.11.2001. 03:21 ] @
Citat: Milan je napisao:
Postovani,
zanima me vase misljenje u vezi foruma? Koji je po vama najbolji, koji je stabilan, brz, best, itd...
tforum, vbulletin, ubb, phpbb, iconborad i koji jos vec imaju ?
---
the best forum je ? _____________________________
oaj sada...
od kad je gojko smanjio kolichinu malih slichica svuda po strani ...
ovo je mnooogooo brze... ;) ...
[ Goran Rakić @ 27.11.2001. 16:55 ] @
znate koji je forum najnaj...
XMB ... ( http://www.xmbforum.org ) ... Koristi PHP+mySQL, nisu potrebna nikakva chmod podesavanja, a sva prilagodjavanja, pa i menjanje koda se rade iz browser-a...
Pogledajte na http://www.fimaks.co.yu/GC/proba/forum/index.php
najbolji forum...
[ crews_adder @ 21.04.2005. 13:44 ] @
Lista najvecih svetskih foruma nalazi se na:
http://www.big-boards.com/
Pored svakog nalazi se i naziv foruma koji se koristi. Moze da bude od pomoci, da posluzi kao referenca.
Takodje, skrenuo bih paznju i na:
Burning Board
Postoji i komecijalna i besplatna Lite verzija.
[ momsab @ 23.04.2005. 22:08 ] @
Ikonboard:
odlican moderatorski kontrol panel, odlican za moderisanje (kada bi dodali opcije koje postoje u phpBB-u bio bi savrsen!), lak za koriscenje, kompleksno napisan, lako se prevodi... bedak sto zna da optereti masinu (ne znam ko mi je to rekao ali mislim da ima veze sa tim sto je pisan u Perl-u)
[ Napushenko @ 28.01.2007. 16:29 ] @
Isto tako dobar PHP Forum,SMF.
http://www.simplemachines.org/
[ kebic @ 29.01.2007. 11:49 ] @
Moja preporuka SMF
[ bojan33 @ 29.01.2007. 13:45 ] @
ok, ali da li može postojeća baza iz phpBB2 foruma da se prebaci u smf i kako ?
konvertorom sa simplemachines sajta podrazumeva se da phpBB2 forum već postoji instaliran negde, ali da li može samo backup phpBB2 foruma da se "ubaci" u smf ?
[ TheC0der @ 05.02.2007. 20:33 ] @
Ja preporucuem vBulletin
[ COTS.Dreadlord @ 05.02.2007. 21:54 ] @
Neverujem da niko nije spomeno IPB - Invision Power Board.
Po meni ubedljivo najbolji forum, najdetaljniji Admin panel sa mogutjnostima menjanja skoro apsolutno svega, pregrsht modifikacija i po meni najbolji dizajn. Jedini forum koji mozhe da mu predstavlja konkurenciju je phpBB 3 - koji trenutno u testing fazi i josh nije oficijelan - za razliku od trenutnog phpBB (2.0.2) <!>Kada je Gojko prichao o beti dvojke, verovatno je mislio na betu trojke - lapsus <!> koji je sushtinsko g**** shto se tiche admin panela i sigurnosti - sve zbog toga shto je najjednostavniji - pak to je u nekim situacijama prednost.
Tako sve u svemu Invision Power Board 2.1.7 - nikako verzija pre toga, jel ima exploit za Admin privilegije i onda phpBB 3.0 kad se pojavi...a mozhesh i odma da isprobash phpBB 3 ako si u mogutjnosti - u obe situacije netjesh pogreshiti.
[ inodius @ 06.02.2007. 09:37 ] @
Citat: Kada je Gojko prichao o beti dvojke, verovatno je mislio na betu trojke - lapsus
Ne, nego je Gojko to pisao "21.11.2001." :) ali izgleda ipak nije na kraju ispalo sa tim phpBB-om kako se mislilo tada, jeste postao popularan ali je strasno busan. Videcemo jos kako ce se verzija 3.0 pokazati, kada neko opet digne temu iz mrtvih 2009. god. :)
[ inzenjer2005 @ 06.02.2007. 16:27 ] @
Citat: bojan33: ok, ali da li može postojeća baza iz phpBB2 foruma da se prebaci u smf i kako ?
konvertorom sa simplemachines sajta podrazumeva se da phpBB2 forum već postoji instaliran negde, ali da li može samo backup phpBB2 foruma da se "ubaci" u smf ?
Moze, ja sam to radio i to sam imao phpNuke iz kojeg sam izvukao phpBB2 forum pa sam onda njega konvertovao u SMF - treba samo da skines phpBB2 Converter sa sledece strane http://www.simplemachines.org/download/?converters
Ne mozes iz samog back up-a, vec je potrebno da ti ta baza za phpBB2 bude online, a i attachmenti i avatari ukoliko si ih imao na phpBB2 da bi se pravilno presnimili u nove direktorijume u SMF-u. Nije uopste komplikovano konvertovati forum iz phpBB2 u SMF, a SMF je po mom iskustvu daleko bolji od phpBB-a, tako da imam nekoliko SMF foruma i moj prvi sajt koji ima phpBB koji isto planiram da prebacim uskoro na SMF i preselim na bolji server.
[ zeca015 @ 10.02.2007. 02:19 ] @
Evo da se i ja umesam malo posto i mene zanima.Sto se tice besplatnih foruma svi se slazu da je phpbb bez premca.Koji je po Vama komercijalni forum najbolji?Konkretno VB ili IPB?
[ Silencer @ 12.02.2007. 14:28 ] @
Invision Power board kao forum po meni je mnogo bolji od VB, po samom enginu i kodu kako je pisan. Dok Vbulletin moze i kao portal da se koristi sto je IPB mnogo loshe stoji stim, radi on posao, ali ne tako dobro kolko moze VB.
Kao forum znaci IPB > VB u skoro svim pogledima.
[ daywalkerzr @ 12.02.2007. 17:20 ] @
smf
[ tuljoa @ 13.02.2007. 20:05 ] @
Administrator sam na jednom forumu koji je upravo sa phbb presao na vBulletin i sto se tice onogo sto ima u administratorskom panelu za pet koplja je ispred phbb, jeste da kosta ali sto nas narod kaze koliko para toliko muzikee!
[ pakito @ 15.02.2007. 13:02 ] @
Sa zanimanjem pratim ove razgovore o forumima, jer sam u (ne)prilici da se za sajt našeg muzeja, koji sam preselio kod novog provajdera, odlučim između SMF i phpBB2 koji provajder nudi preko cPanela i opcije Fabtastico! Vidim da su ovde znalci naklonjeniji phpBB, pa ću najverovatnije njega da postavim. Zanima me samo da li ovaj forum ima skin sa srpskim jezikom?
[ pakito @ 15.02.2007. 20:53 ] @
E, pa ne valja uvek ona narodna "Ko pita, ne skita!", jer je bolje bilo da sam proskitao jer onda ne bih ni pitao: posle prvog igranja sa phpBB2 ustanovao sam da ima ne samo ćirilicu već gotovo sve što čovek može da poželi!
[ Silencer @ 17.02.2007. 15:34 ] @
bolje uzmi SMF Nego PHPBB, ja imam ocajno iskustvo sa PHPBB forumima i ne podnosim ih ni malo
[ Mbit @ 18.02.2007. 21:18 ] @
Samo sam korisnik, ali ovo radi najbrže http://www.benchmark.co.yu/forum/index.php, a ovo izgleda lepo http://www.exyusat.com/index.php? u dnu stranica je ispisana verzija.
[ User @ 28.02.2007. 22:28 ] @
Citat: Silencer: Dok Vbulletin moze i kao portal da se koristi sto je IPB mnogo loshe stoji stim, radi on posao, ali ne tako dobro kolko moze VB.
Budi ljubazan, pa za nas sa jeftinijim ulaznicama objasni sta znaci "moze i kao portal da se koristi"?
Hvala.
[ bukovski @ 01.03.2007. 00:05 ] @
phpbb jes da je imao puno rupa jes i da zna ponekad da zeza ali pogledajte njegovu zajednicu ... imate skoro sta god ocete za njega od dodataka ... podrska i zvanicna i nezvanicna extra...
na drugoj strani imat vbuletin koji se placa mada i nemora da se plati ali te nekako nadju kao mene pa te smaraju pa onda hosting kucu i u izboru da skines nelegalan vbuletin ili izgubis hosting ti se lepo vratis posle ekskurzije zvane IPB na phpbb i mogu reci da prva ljubav zaborava nema...
btw SMF nije tako los ali eto meni se nekako nelepi za srce...
[ Silencer @ 01.03.2007. 13:45 ] @
Citat: User: Budi ljubazan, pa za nas sa jeftinijim ulaznicama objasni sta znaci "moze i kao portal da se koristi"?
Hvala.
Vidi, vbulletin i IPB su forumi, ali imaju svoje 3rd part komponete i uz pomoc njih mozes napraviti Portal tipa www.worldofwar.net koji je baziran na vbulletin i veoma lepo funkcionise.
Znaci ono sto ti je joomla to ti dodje vbulletin portal :) Pustas vesti, mozes napraviti svoju download sekciju kalendar i klasicne stranice koje se wrapuju.
[ bukovski @ 01.03.2007. 18:04 ] @
pa i za phpbb ima dodataka koji ga "transformisu" u portal mada po meni to nije najsrecnije resenje. imao sam jedno lepo je radilo i sve ali... zove se integra mod za phpbb idi na google ja sam uradi srpski prevod za njega pa znam... ipak je Nuke ili joomla ako treba portal ono pravo ovde ipak ljudi pricaju o forumima...
[ gray wolf @ 02.03.2007. 01:15 ] @
Koristim phpBB i jako je lepo radio medjutim, odjednom se nesto desilo kad sam pokusao da izmenim podatke u profilu i evo sta mi ispisuje kad pokusam da odem na forum:
phpBB : Critical Error
Could not query config information
DEBUG MODE
SQL Error : 1226 User 'forum1234567890' has exceeded the 'max_questions' resource (current value: 1600)
SELECT * FROM phpbb_config
Line : 215
File : common.php
Samo da nije ono najgore!
Jel moze neko da mi objasni sta to znaci?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|