[ svirac007 @ 18.03.2010. 13:41 ] @
| Imam 5-6 raspar starijih visokotonaca (eminence,P.Audio,EV) koji su pocrkali, neke mi je neki tip namotavao pa su opet pocrkali ...... E imali ovde neki poznavalac da detaljnije objasni postupak kako se to radi ja bi to poceo onako iz zabave da radim (za sebe) . Na netu sam pronasao nesto o tome al bi volio da neko direktno objasni osnovne stvari oko toga i gdje nabaviti ,materijale,lakove,zice ljepilo... Hvala |
[ michabass @ 18.03.2010. 15:26 ] @
Nema ovde takvih... :)
[ svirac007 @ 18.03.2010. 16:16 ] @
Ma bice neko dobre volje da malo pojasni. Evo otvorio sam jedan eminensov neki APT ne znam koja oznaka jer nepise na njemu. Kad sam rastavio kalem(valjda zavojnicu) iz magneta pokazala se smedja boja, pretpostavljam da je se to istopio lak. taj visokotonac "normalno"radi ,nevidim da je zica spaljena. Ja sam tu smedju boju izbriso i sad bi to ponovo sastavio al ne znam dali bi prvo trebao ponovo lakirat i kojim lakom. neki kazu auto lak, lak za kosu itd. Hvala
[ zeoN_Rider @ 18.03.2010. 17:39 ] @
Jes vala:)
Citat: svirac007 Kad sam rastavio kalem(valjda zavojnicu) iz magneta pokazala se smedja boja, pretpostavljam da je se to istopio lak. taj visokotonac "normalno"radi ,nevidim da je zica spaljena. Ja sam tu smedju boju izbriso i sad bi to ponovo sastavio al ne znam dali bi prvo trebao ponovo lakirat i kojim lakom. neki kazu auto lak, lak za kosu itd. Hvala
To braon boje je verovatno "Ferofluid"!
Pozdrav zeoN_Rider
[ svirac007 @ 18.03.2010. 19:05 ] @
Eto moj bato ja uprska u startu, obriso sam taj "Ferofluid" , imali gdje to da se kupi, dali ce visokotonac moc radit kako treba bez toga. I usput da spomenem kad mi je taj tip premotavo dva EV visokotonca sjedio sam kod njega kad ih je otvorio i pokazo mi tu boju u njima i kaze " Evo vidis to je dokaz da su se istopili " pa mi ih je ponovo namotao i opet mi jedan crko (vjerovatno sto ne moze izdrzat bez tog "Ferofluid-a. To je razlog sto bi volio da to pomalo sredjujem sam za sebe da bar dzaba ne placam a i dalje crkaju. HVALA zeoN_Rider. vec sam nesto naucio. pozz
[ zeoN_Rider @ 18.03.2010. 19:09 ] @
Ma nema na čemu!
E sad gde može da se nađe, nemam pojma!
Mada toga nema baš mnogo u zvučniku.
Skupljaj izgorele zvučnike pa cedi!!!
Pozdrav zeoN_Rider
[ ZX-0 @ 18.03.2010. 20:31 ] @
Pozdrav!
Nemam mnogo vremena da Citam odgovore,...
Preporuka: Ima toliko jeftinih visokotonaca na trzistu, a relativno su dobri za tu cenu!!!
Moje misljenje: Nemojte premotavati i gubiti vremena oko svega toga!!!?>?
Caos,...
P.S.
Ferofluid sluzi za hladjene!!!
Pa dajte ohladite se,.. i kupite novi visokotonac da vas vidi BOG!!!?
[ zeoN_Rider @ 18.03.2010. 20:42 ] @
Citat: ZX-0
i kupite novi visokotonac da vas vidi BOG!!!?
Ih pa nije valjda dotle došlo?
Pozdrav zeoN_Rider
[ svirac007 @ 18.03.2010. 21:30 ] @
Ma to su mi nepotrebni visokotonci koji ni netrebaju ali nemogu samo da ih bacim, nego bi ih kako-tako osposobio pa nace se i za njih mjesto. Postavicu jos koje pitanjce kasnije da nebudem puno naporan. pozz
[ Pigoza @ 19.03.2010. 07:40 ] @
Idi na you tube,pa kucaj repars tweeter ili repar spaker,ima lepo sta da vidis i naucis.
Pozz
[ svirac007 @ 19.03.2010. 19:18 ] @
Pigoza legendo, kako mi to nije ranije palo na pamet. puno hvala i velik pozdrav
[ ZX-0 @ 20.03.2010. 05:57 ] @
Citat: svirac007: Ma to su mi nepotrebni visokotonci koji ni netrebaju ali nemogu samo da ih bacim, nego bi ih kako-tako osposobio pa nace se i za njih mjesto. Postavicu jos koje pitanjce kasnije da nebudem puno naporan. pozz
Pozdrav!
Vidi se da ste "DomaCin" covek!!
Samo napred!
[ mrrocky @ 20.03.2010. 09:26 ] @
Špule kod motanja možeš lijepiti završnim bezbojnim dvokomponentnim lakom za auta(ali ga moraš peći, što ti znači da moraš motati na kaptonu ili aluminijumu) ili naruči Hernonova ljepila imaš zastupnika u Mađarskoj.
[ svirac007 @ 21.03.2010. 20:53 ] @
Idem sutra da kupim taj lak , a danas mi jedan tip rece da umjesto ferofluida koji sam greskom istreso mogu ubaciti "trafo ulje" (poceo sam se smijat) a covjek me ozbiljno ubjedivao da je to gotovo isto i koristi za hladjenje.. pihh. pozz
[ svirac007 @ 24.03.2010. 11:37 ] @
Evo samo da obavijestim ekipu juce sam namoto moj prvi visokotonac,preko noci mi se osusio i sad ga spakovo RADIIII..!! nisam se previse ni trudio jer nemam Lupu da bolje vidim kako slazem zicu a i zicu sam pronaso "od-oka" nemam mikrometra Odradicu ga ponovo. Polako al sigurno cu sebi prikupit ostale zavrzlame (neku i motalicu improvizirat) pa dalje u pustolovine. Pozdrav ekipi..
[ mrrocky @ 24.03.2010. 18:41 ] @
Jel može da prođe lak!?
[ svirac007 @ 24.03.2010. 19:18 ] @
Lak koji sam koristio je u spreju a to je zavrsni lak za metalik boju. Prosle godine sam na autu krpio neke ogrebotine i kupio u spreju metalik boje i jedan sprej tog zavrsnog laka kojeg jos malo imam. Taj se lak ne pece i brzo susi u roku 3-4 sata. Usput da kazem da sam od jednog "servisera zvucnika" sazno da koristi dvokomponentno tecno ljepilo i do sada mu se najbolje pokazalo. pozz
[ Jimi_ @ 29.03.2010. 21:50 ] @
mozes da namotavas hiljadu puta isti zvucnik ako ga przis nekim jakim signalom :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|