[ dualze @ 21.03.2010. 14:19 ] @
| Pozdrav
Ovih dana bi trebao razvesti mrezu na 5 GHz pa me zanima vasa preporuka sto se tice antena.za sada mi svi savjetuju da koristim sektor antene, pa me interesuje misljenja i iskustva strucnjaka, koje antene su najbolje, zatim koliko db (u pitanju je grad), marka i td.
takodjer, interesuje me kako postici sto bolji signal, dal je sve do antene. sta smeta sidnalu itd.
svaki savjet je dobrodosao.
Pozdrav i hvala
|
[ wlada_85 @ 21.03.2010. 17:30 ] @
Hmmm ... Hocesh da budesh provider???? A da ti posao odradimo mi na forumu??? Heheheeeee....
Sve ti zavisi od broja korisnika... Ne moze na jednu antenu vishe od njih 20... (koliko je meni poznato...)
E sad, ako imash ukupni 20 korisnika, moze omnica, ako imash vishe onda dve tri cetiri sektorke....
Koliko Db...
Opet je pitanje koliko hocesh da dobacish... A koliko ja znam one idu do 16 Db... I naravno kakav je etar... (Ali da kazemo da je etar na a standardu josh uvek cist ali ne zadugo...)
Kabal od antene do rutera shto kraci...
Nemash tu neku mudrost... E sad shto se tiche proizvodjacha, to bi bila reklama... a i ne znam koji bi bio dobar... Idi u NETIKS, pa kupi...
Shta smeta signalu????
Prepreke, odnosno mora da ima optichku vidljivost... Grana od drveta smeta, pogotovo kad olista i pokisne...
[ dhcp_max @ 22.03.2010. 08:49 ] @
Covek napravi provajdera preko Es-a:) Odusevljen sam. HAHA:)
[ dualze @ 22.03.2010. 10:47 ] @
ja mislim da sam dosao na pravo mesto.
drugo ovaj forum je za sve pohvale i iskreno nisam naisao na bolji.
trece forum je da se diskutuje pa ko hoce nek izvoli. ja sam zahvalan na svakom savetu
dhcp_max ti Sleepless_mind i NenadS ste mi dosta pomogli, imali strpljenja jer znali ste da sam pocetnik ustvari kratko i jasno sta reci osim pohvala.
hvala vama kao i celom sajtu sto mi je omogucio da pisem.
naravno ja jos nisam zavrsio sa pisanjem :)
a na vama je hocetel pomoc ili ne, al u svakom slucaju zahvalan sam vam i na dosadasnjoj pomoci.
P.S.
hehehe lako je bilo pisati a sada treba to sve odraditi.
[ BigFoot @ 22.03.2010. 16:35 ] @
Citat:
wlada_85: Prepreke, odnosno mora da ima optichku vidljivost...
Ne zaboravi i
Fresnelovu zonu.
Citat:
dualze: P.S.
hehehe lako je bilo pisati a sada treba to sve odraditi.
Nije baš lako ni pisati. Iza tog lakog pisanja stoji teško iskustvo i znanje...
[ dualze @ 22.03.2010. 18:27 ] @
mislio sam na sebe
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.