[ devil79 @ 22.03.2010. 17:02 ] @
Kablic koji ide na jednu stranu u dsl konektor FRITZ!Box 7141(rj45), a na drugoj strani ima dva kraja jedan ide u s0 na NT od ISDN-a a drugi na spliter(izlaz za modem).

Ruter radi i sa rj11(veza samo iz splitera), znaci dve srednje zice sa splitera idu na sredinu rj45 koji ide u ruter, ali mi treba veza gde idu zice sa s0 zbog fax-a i sekretarice koji su integrisani u njemu.

Moze i info gde ima da se kupi.

[Ovu poruku je menjao devil79 dana 22.03.2010. u 18:13 GMT+1]
[ devil79 @ 25.03.2010. 14:58 ] @
Mozda nekom zatreba
[ mast3r @ 25.03.2010. 15:16 ] @
Nije mi jasna primena ovoga?

Pojasni mi, ako nije problem, šta si želeo da uradiš?
Tj. šta time dobijaš?
[ Ivan Dimkovic @ 25.03.2010. 15:43 ] @
Fritz!Box ima jedan konektor za ADSL i ISDN (posto ima ugradjen fax/sekretaricu/DECT baznu i VoIP ruter), pa je potreban Y RJ45 kabl koji kombinuje i ADSL i ISDN konekcije.
[ mast3r @ 26.03.2010. 09:27 ] @
Ok, taj deo sam razumeo...

Ali mi nije jasno zašto kombinovati u rj45, ako isdn i adsl dolaze preko jedne, tj. dve parice,
samo na različitim frekvencijama.
[ devil79 @ 26.03.2010. 13:00 ] @
Dolaze, ali ih razdvaja(frekfencije) spliter pa idu zasebnim paricama. Takav je ulaz na Fritz-u pa zato ide u rj45. A cemu sve to je objasnio @Ivan
[ Ivan Dimkovic @ 27.03.2010. 17:18 ] @
Citat:
mast3r
Ali mi nije jasno zašto kombinovati u rj45, ako isdn i adsl dolaze preko jedne, tj. dve parice,
samo na različitim frekvencijama.

Da bi to funkcionisalo, tvoj ADSL ruter bi morao da ima i ADSL spliter i ISDN NT uredjaj u sebi. Problem je sto dosta ljudi vec imaju poseban NT i spliter pa im se ne bi dopalo da to placaju ponovo :-)

Takodje, takav uredjaj koji prima ISDN "U" signal sa modulisanim ADSL signalom ne bi mogao direktno da prima "normalni" ISDN S signal (onaj posle NT uredjaja) a mnogi bi, opet, hteli takav setup ako imaju neki svoj NT i specificnu mrezu tipa neki PBX ili NT uredjaj sa dodatnim analognim portovima - to znaci da bi morali da ugrade JOS jedan ISDN input, ovog puta S0, za one koji bi da povezuju te svoje NT/PBX-ove sa ruterom :-)

Tako da, Y kabl je kompromisno resenje. Nije nuzno najbolje, ali zadovoljava sve. Jeste da zahteva dodatnu kablazu + moras da imas 3 kutije (ISDN NT, ADSL splitter, Fritz!Box) ali sta je tu je.