[ Slobodan Milivojevic @ 22.03.2010. 17:15 ] @
Nesto sam gledao racune, u poslednjih godinu dana samo jedan je veci od 230dinara - ne koristim fiksni skoro uopste. Ne isplati se da placam 460din novu pretplatu... Koji su sve nacini da bar na neko vreme nemam aktivnu fiksnu liniju, i da za nju naravno ne placam pretplatu, a da ukoliko se predomislim kasnije ne moram da placam poovno uvodjenje istog?

Internet ovde imam wireless, tako da mi fiksni ni zbog ADSL-a ne treba... Kako da ne bacam 460din mesecno, za te pare cu preci na veci paket na mobilnom i nikad nece da mi zafali da nekog ne mogu da zovem...
[ miki_250 @ 31.03.2010. 22:25 ] @
mozes da odjavis ako ti ne treba ali npr ako budes hteo posle god dana da ga aktiviras moze se desiti da nema teh uslova jer se ta parica na tom izvodu dodeljuje nekom korisnku koji je na cekanju.......
[ Bik Koji Sedi @ 01.04.2010. 01:58 ] @
Ma odjavi ga, čoveče.

Te priče da neće biti parica, uzeće ti liniju, ovo ono, sve to mačku o rep, bilo nekada. Biće žica, ima još da se guraju ko će da ti je ponudi. Osim toga, neće ti ni trebati. Sem ako ne nameravaš da prodaješ stan, u kom slučaju se fiksna linija i dalje smatra selling pointom (mada ni izgaleka kao nekad) pa je dobro zadržati je.

Meni da ne treba za ADSL (nemam pomućnosti za kablovski net), ne bih razmišljao ni sekund.
[ c3p1 @ 14.04.2010. 12:16 ] @
Treba to odjaviti i onako za iste para pricas i kad uzmes neki postpaid...
[ SlobaBgd @ 14.04.2010. 16:03 ] @
Citat:
Bik Koji Sedi
...Biće žica, ima još da se guraju ko će da ti je ponudi.
...

Tačno!
Ja sam u prošlom stanu imao dve telefonske linije, kad sam se preselio u ovaj stan, tražio sam da mi priključe i drugu liniju. Rekli mi da nema uslova. Pre mesec dana (6 godina od podnošenja zahteva) dođe mi monter iz Telekoma da mi priključi novi broj! Ja zblanut, kakav novi broj?! Sledećeg dana zovu me telefonom da mi kažu da su mi odobrili (!) novi broj! Tek trećeg dana dobijem pismeno obaveštenje da, jelte, treba sam da izvedem instalaciju do stana (takođe neviđena glupost), i da im javim kad završim pa da pošalju ekipu da priključi broj.
Misim...
[ simeon @ 14.04.2010. 18:56 ] @
Odeš u bilo koju MT:S radnju i na šalteru odjaviš broj na neodređeno vreme. Imaš pravo da u bilo kom trenutku ponovo zatražiš aktivaciju bez ikakvog plaćanje jer ne raskidaš pretplatnički ugovor. Nakon odjave gubiš fiksni broj koji si imao i to je jedino što može da ti zasmeta. Pre 15-ak dana sam to uradio sa jednom od dve linije u mom stanu. Kad sam čuo da će da poskupi pretplata, nisam se dvoumio ni sekunde. Apsurd je da kod istog tog Lelekoma imaš recimo za 295 din mobilni post paid broj sa 60 minuta u nacionalnoj mreži i 60 SMS poruka... šta reći :) Dok se ne uspostavi normalna konkurencija neće nas sunce ogrejati, do tada ćemo kalkulisati kako god znamo i umemo da ne bismo plaćali "porez za budale".
[ calexx @ 14.04.2010. 20:52 ] @
Izgleda da nemate u familiji nekoga ko ume da pozove drugaricu/sestru/ćerku/bilokoga i razgovara po sat-dva. I tako često, svakih par dana. Baš bih voleo da vidim mobilne kombinacije koje to mogu da pokriju. ;) Meni se često desi da zovem sestričinu i broj bude zauzet. Ne pokušavam više (ili je pozovem na mobilni) jer znam da razgovara sa svojom majkom a to ume da potraje i par sati. A nije baš retko, sigurno bar jednom nedeljno.
Fiksni i mobilni imaju prilično drugačije namene i ne mogu tek tako da budu zamena jedan drugom.
[ buz @ 19.05.2010. 09:09 ] @
A to za sestru, druga, devojku....pa uvek postoji skype...sta ces lepse...skroz freee, cak i video slika, chat...inostranstvo skroz dzabe. A internet uglavnom svi imaju. Telekom sta radi je bezobrazluk. Ja imam dva broja fiksna u kuci...ovih dana gasim jedan.