[ AstroDule @ 23.03.2010. 01:55 ] @
Stranica ucitava jedan javascript
<script type="text/javascript" src="javascript.js"></script>
Da li postoji nacin da unutar javascript.js prihvatim promenljivu koju bih definisao u gornjem redu.

Znaci nesto otprilike ovako
<script type="text/javascript" src="javascript.js?prom=nesto"></script>

i onda u javascript.js prihvatim ovo "nesto". U mom slucaju u pitanju je neki string.

Hvala
[ escape... @ 23.03.2010. 03:34 ] @
Ne znam da postoji takvo nešto, ali mislim da nije ni potrebno, budući da su sve js varijable koje se pojavljuju na jednoj HTML strani, a koje nisu deklarisane unutar funkcija, u suštini, globalne.

Kad kažem da se pojavljuju na jednoj HTML strani, mislim i na situaciju kada deklarišemo neku varijablu unutar script elementa direktno na HTML stranici, ali i kada deklarišemo varijablu unutar .js fajla koji će biti učitan na nekoj HTML stranici. Jer je efekat učitavanja te eksterne skripte isti kao da smo njen kod iskopirali i ubacili unutar script elementa na stranicu.

Zbog toga će varijabla koja je deklarisana na HTML strani, biti vidljiva i unutar koda u .js fajlu.

Drugim rečima,
Code:

<script type="text/javascript">
var prom = nesto;
</script>
.
.
.
<script type="text/javascript" src="javascript.js"></script> 
bi trebalo da ti obavlja posao.

U kodu javascript.js možeš slobodno da manipulišeš varijablom prom, bez njenog prethodnog delarisanja.

Naravno, za parametrizovano prosleđivanje vrednosti uvek možeš koristiti funkcije.
[ AstroDule @ 23.03.2010. 09:56 ] @
Uh, rešenje je nekad prostije nego sto misliš :)
Hvala escape...
[ escape... @ 23.03.2010. 14:21 ] @
Upravo tako.
Nema na čemu. :)