[ brankec @ 25.03.2010. 17:29 ] @
Imam sledeci kod koji izvlači podatke iz dbf-a i to sve radi onako kako sam i zamislio. Međutim hteo bih sada kreirati novi dbf fajl i u njega upisati sadržaj dataset-a što mi predstavlja veliki problem. Ne znam kako se to radi. Tražim po internetu ali mi za sada ne polazi za rukom pa bih trebao bilo kakvu pomoć. Unapred hvala. Code: Imports System.Data.Odbc Imports System.Data Public Class Form1 Dim objConnection As New OdbcConnection("driver={Microsoft dBASE driver (*.dbf)}; dbq=D:\Hypo izvjestaj") Dim objDataAdapter As New OdbcDataAdapter Dim objDataSet As New DataSet Private Sub Form1_Load(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Me.Load objDataAdapter.SelectCommand = New OdbcCommand objDataAdapter.SelectCommand.Connection = objConnection objDataAdapter.SelectCommand.CommandText = "SELECT Radnik, sum(neto)as Plata FROM ldprizar GROUP BY radnik" objConnection.Open() objDataAdapter.Fill(objDataSet, "ldprizar") objConnection.Close() dgv.AutoGenerateColumns = True dgv.DataSource = objDataSet dgv.DataMember = "ldprizar" End Sub End Class |