[ dalibor_zdravkovic @ 27.03.2010. 13:15 ] @
Instalirao sam PHP na Apach-u kao fast cgi pomoću standardnog modula mod_fcgid i mogu vam reći da przna procesiranja php skripti mnogo brža u odnosu na klasično instaliran PHP kao Apache modul. Ali nakon nekog vremena primetio sam da mi zauzeće ram memorije raste sa svakim restartovanjem Apache servera i da se ne smanjuje kda se Apache ugasi. Kada sam zavirio u task manager video sam tonu php-cgi procesa koji su zaostali. ![]() U dokumentaciji za mod_fcgid stoji da je po difoltu parametar FcgidIdleTimeout setovan na 3600 sekunde što po dokumentaciji znaci da će svaki startovan php-cgi proces biti uklonjen nakon sat vremena. Što naravno radi kada je Apache server pokrenut. Međutim nakon gašeja ili restartovanja Apacha stari php-cgi procesi ostaju i nakon sat vremena pokrenuti pa moram sve ručno da ih uklanjam u task manager-u. Da li postoji neki način da se ovaj problem reši jer u dokumentaiji za mod_fcgid ne postoji opcija npr. kill_all_processes_on_exit, mda bi sam modul po difoltu trebao da pri gašenju uklanja sve svoje pokrenute procese? |