[ Kolins Balaban @ 27.03.2010. 15:37 ] @
situacija je ovakva. imam dvije pppoe konekcije. kod jednog providera je dinamicki gateway, a kod jednog staticki. imam 2 routing marka. sa jednim markiram free zonu ka jednom provideru, a sa drugim internet ka drugom provideru. kod prvog gdje je staticki gateway, kreirana je default routa sa odgovarajucim markom, i to radi. imam problem kod ovog sa dinamickim gateway-om. nasao sam skriptu koja pronalazi dinamicki gateway na pppoe client konekciji i koja mi kreira defoult routu sa odgovarajucim routing markom, ali to kod mene na v4.6 nece da radi :( evo skripte: Code: # name of interface that should be monitored # (edit to match your interface name) :set mInterface pppoe-adsl ; # routing mark name used for default route that should be updated # (edit to match your routing mark name) :set mRoutingMark adsl-user ; /ip address ; :set mAddress [find interface=$mInterface] ; :set mGateway [get $mAddress network] ; /ip route ; :set mGatewayFound 0 :foreach i in [find routing-mark=$mRoutingMark] do={ \ :set mDstAddress [get $i dst-address]; \ :set qResult [:find $mDstAddress "0.0.0.0/0"]; \ :if ($qResult = 0) do={ \ set $i gateway=$mGateway ; \ :put "gateway rule adjusted"; \ :set mGatewayFound 1; \ }; \ }; :if ($mGatewayFound = 0) do={ ; \ add dst-address=0.0.0.0/0 gateway=$mGateway routing-mark=$mRoutingMark; \ :put "gateway rule added"; \ }; znaci, dvije pppoe konekcije, i dva routing marka. jedan je free_zona(jednog providera) a drugi je ostalo (negacija od free_zona). default routa sa free_zona je kreirana, ali mi treba i ova sa ostalo routing markom. sta nedostaje u ovoj skripti? uredno sam ubacio naziv pppoe konekcije, i naziv routing marka, ali skripta nece da kreira defoult routu :( da li bi se ovo moglo kako izmjenom metrike uraditi? |