[ LM-BOND @ 28.03.2010. 13:12 ] @
Da li postoji program gde ću moći da vidim koliko je korisnika bežične mreže, tj imam ruter pa da vidim koliko je ljudi konektovano, ruter je neki TPlink ?
[ tox master @ 28.03.2010. 13:23 ] @
Udjes u podesavanja rutera preko web interfejsa i u dhcp podesavanjima bi trebalo da postoji lista korisnika kojima su dodeljene ip adrese.
Nadji koja je ip adresa tog tvog uredjaja i tu adresu kucaj u address bar pretrazivaca.
[ calexx @ 28.03.2010. 16:42 ] @
Ja obično isključim DHCP na mrežnim karticama i sam postavim IP adresu. Tako sam uradio i na wireless kartici koju imam i onda ona ne dobija adresu od DHCP rutera i nema je na spisku. Tako verovatno mogu da urade i drugi i onda se baš i ne vide gosti ili uljezi.
[ LM-BOND @ 28.03.2010. 20:05 ] @
tox master
ništa ne razumem, šta je DHCP i kako da dođem do DHCP podešavanja ???
[ tox master @ 28.03.2010. 20:40 ] @
Dhcp dodeljuje automatski ip adrese,dns,gateway racunarima a sastavni deo je rutera i moze se iskljuciti po zelji ako navedene postavke podesis rucno kako je calexx spomenuo.
A kao sto sam rekao moras da znas koja je ip adresa tvog rutera da bi mogao da mu pristupis i samim tim nadjes podesavanja dhcp-a.
Kada pristupis ruteru treba da dobijes na ekranu nesto ovako a onda odes na dhcp a i na statusu verovatno ima podatak koliko je klijenata konektovano.
SLIKA
@calexx,u pravi si da se nece u dhcp videti konektovan racunar ako je staticka ip adresa ali kod mene ruter prikazuje i konektovane racunare po mac adresi bez obzira na ip adresu.
Doduse,ne rade svi ruteri na taj nacin,zavisno od prozivodjaca.
[ calexx @ 28.03.2010. 21:47 ] @
Moguće, nemam mnogo iskustva sa wireless opremom. Skoro sam kod drugara video na TP-Link ruteru da ima 4-5 nezvanih gostiju ali nisam obratio pažnju da li ih vidi po DHCP podeli ili prijavljuje sve otkrivene. Posle sam video da postoji i log dodele DHCP adresa pa sam povezao. Kod mene na HG520i ne vidim taj moj komp sa fiksnom IP adresom.