[ kikiriki018 @ 29.03.2010. 11:50 ] @
Pozdrav, problem koji je nastao je sledeci, a mozda i nije problem.Ima 3 interface, LAN, WLAN i WAN.....ima i ADSL (WAN), pppoe koji se kaci na ne. Namestio sam listu adresa za tri racunara ( home ), namestio sam pcq_download ( prema dst. adresama ) i pcq_upload ( prema src. adresama ) rate je 0 i za up i za down. Markirao sam adrese..... 0 chain=forward action=mark-connection new-connection-mark=home_conn passthrough=yes src-address-list=home 1 chain=forward action=mark-packet new-packet-mark=home_pack passthrough=no in-interface=adsl connection-mark=home_conn in-interface sam adsl da ne bi uticalo na wlan (dc u lokalu) postavio sam queue tree.... 0 name="Total_download" parent=lan packet-mark="" limit-at=0 queue=default priority=1 max-limit=900000 burst-limit=0 burst-threshold=0 burst-time=0s 1 name="Total_upload" parent=adsl packet-mark="" limit-at=0 queue=default priority=1 max-limit=100000 burst-limit=0 burst-threshold=0 burst-time=0s 2 name="Home_download" parent=Total_download packet-mark=home_pack limit-at=0 queue=pcq_download priority=8 max-limit=0 burst-limit=0 burst-threshold=0 burst-time=0s 3 name="Home_upload" parent=Total_upload packet-mark=home_pack limit-at=0 queue=pcq_upload priority=8 max-limit=0 burst-limit=0 burst-threshold=0 burst-time=0s Desava se sledece, kad na dva racunara u isto vreme pustim merenje protoka na beocity.net, nikako ne deli brzinu ( jednom u 10 puta prikaze 420 -430 na oba racunara ), da li sam zeznuo nesto ili tako treba? I jos jedno pitanje da li mogu sad da obelezim http protok i da ga ubacim u queue tree da npr. konekcija od 0-384000 ima najveci prioritet??? Nadam se da sam lepo objasnio ![]() |