[ spezia @ 31.03.2010. 18:15 ] @
Pogledajte ovaj primer... http://newyork.yankees.mlb.com/nyy/ballpark/guide.jsp Pravim slican index pojmova ali u 2 kolone. U svakom slucaju imam problema. Napravim podelu, ali samo za parne brojeve... Zatim kolone mi nisu jednake , ko u primeru jer recimo vrsim podelu po broju reci, pa ima recimo vise slova u drugoj koloni sto je izduzuje... Znaci trebalo bi da kolone budu skoro jednake duzine, ali i da reci istog slova budu u jednoj koloni, a ne kao kod mene gde se reci slova I prebace i u drugoj koloni... Mogu da napisem sta sam radio, mada nije dobro.. Napomena $all_record ranije cupa broj polja u tabeli i naravno $index_words kupi sadrzaj tabele i ispisuje.. Code: <div class="index_word_all"> <?php // values for half page $half_page=(int) (($all_record)/2); $counts=1; $letter=''; ?> <div class="index_word"> <?php foreach ($index_words as $word): // In that place we monitor if Letter is same. If answer is Yes, print all words of that letter if ($word->getLetter()!= $letter):?> <a name="<?php echo $word->getLetter(); ?>" class="letter"> <?php echo $word->getLetter(); ?> </a> <?php $letter =$word->getLetter();?> <?php endif;?> <a href="#<?php echo $word->getWord(); ?>"><?php echo $word->getWord(); ?></a><br/> <?php if ((( ceil($all_record / ($counts) )) == 2 ) && ( $counts == $half_page)) : echo '</div><!--end_first_half--> <div class="index_word">'; endif; $counts++; ?> <?php endforeach; ?> </div> Tacnije bitan je ovaj uslov: Code: <?php if ((( ceil($all_record / ($counts) )) == 2 ) && ( $counts == $half_page)) : echo '</div><!--end_first_half--> <div class="index_word">'; endif; Jel ima neko ideju kako se resava primer sa gornjeg linka?? |