[ Niksi84 @ 01.04.2010. 15:29 ] @
Evo ovako:Imam sledeci problem sa ovim TV-om,njegovi podaci su sledeci:Sony Trinitron KV-X2993B serie:6502636... a to je da mi se u oba ugla iskrivi slika,tj.pojavi crne trake sa strane,pa sam ga pre samo malo zveknuo ili mu nesto stavio sa strane,ispod njega i on se vraca u normalu...Vise puta sam mu celu sasiju prelemlljivao zbog hladnog lema ali nista i tada...Ponovo me vraca na isto...Znaci negde ima problem..Da li bi neko mogao da mi kaze kako da resim problem na ovom TV-u?Mnogo bi mi znacilo,posto ima izuzetnu sliku...Unapred zahvalan...
[ banetv @ 01.04.2010. 18:23 ] @
Očigledno nisi znao gde da zvekneš a i gde da preletuješ.
Ne valja O-W konvergencija a ti ćeš to, koliko vidim, teško da popraviš.
[ Niksi84 @ 01.04.2010. 21:26 ] @
Ok...Hvala na odgovoru...Kazi mi,u kom delu sasije se nalazi ta O-W konvergencija?Treba nesto od delova da se menja ili?Pozzz...
[ alexa_pg @ 01.04.2010. 23:22 ] @
Kako aparat reaguje na pomjeranje sasije predpostavljam da ne mora nista da se mijenja vec je u pitanju klasican hladan lem.
Iz diskusije zakljucujem da nisi serviser i predlazem da aparat poneses u neki od servisa da ti to kolege kvalitetno naprave.
Ako ipak hoces sam da pokusas, semu za navedeni aparat imas ovdje http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/1318/_AE-2F.html
[ Niksi84 @ 02.04.2010. 21:12 ] @
Hvala na odgovoru..Ako se ne budem snasao,moracu ga odneti kod nekog majstora...Pozzz veliki...
[ stankeee @ 04.04.2010. 20:33 ] @
Jesi li se snasao ili nisi ?
[ Niksi84 @ 06.04.2010. 12:13 ] @
Nisam se snasao...Svuda prelemljivao sasiju gde smatrao da je hladan lem i nista...I dalje isto...Moze pomoc?Pozdrav...
[ Niksi84 @ 11.03.2013. 23:46 ] @
Koliko vremena prošlo od ove teme...Rešio sam taj problem,tako što sam pronašao hladan lem...E sada iz razloga ponovo ovde pišem,zato što na navedenom TV-u imam sada jedan drugi problem...Naime,TV poseduje sledeće ulaze:AV1,AV2(scart),AV3(činč),S-video i normalno RF za kanale...E sada problem je u sledećem:Kada ubodem neki uređaj u AV1 on mi taj signal meša sa ostalim ulazima,ali isto tako i sa RF ulazom...Znači ništa ne mogu da gledam dok ne isključim taj uređaj koji se nalazi na AV1 ulazu...Da li neko ima ideju šta bi moglo biti problem?Unapred zahvalan na pomoći...