[ 403 @ 13.01.2004. 12:01 ] @
pri svakom paljenju racunara svchost.exe odnosno generic host proces for win32 pokusava da se spoji na net dobro znam da je svchost.exe normalan file koji je zaduzen za vise servisa u windowsima i da je normalno da je aktivan ali ovo mi je sumljivo jer ide preko porta 1900 koji cesto kopristi gamad-inace iskljuceni su mi problematicni servisi: netbios itd,antivirus nista ne pronalazi i racunar se ne ponasa previse cudno tj. nema restartiranja i slicno
da li znate sta bi moglo da bude...
Hvala
[ tehnolog @ 14.01.2004. 13:06 ] @
Eh prijatleju ako je to to onda znmam sto je.Sinoc sam ja imao isti problem pod windozama xp javlja s taj generic na win32 sa porukom dam oram ugasiti masinu za 1 minutu,ili ce se sam ugasiti a problem sam rijesio nekim patchem mada jos nisam siguran da sam sve sredio,jer nakon instalacije vise me nije to zezalo ali moram probati i dalje.Inace taj generic mi se pojavljuje samo kad sma na netu!!Milsim da se radi sa worm blasterom pa proba j da nadjes patch za njega na microsoftovoj stzranici za patcheve za blastter!!Ak nista mozda ti posaljem ta j patch!!
[ lgstudioworks @ 14.01.2004. 18:18 ] @
Čini se da Blaster još živi među Vama.........nikad zaštičenima
[ superbaka @ 14.01.2004. 20:43 ] @
postoji virus koji ima naziv svchost.exe ali velikim slovima ili kombinacijom velikih i malih slova... na taj nacin se maskira... proveri da nije to u pitanju
[ giga @ 17.01.2004. 16:47 ] @
Citat:
superbaka:
postoji virus koji ima naziv svchost.exe ali velikim slovima ili kombinacijom velikih i malih slova... na taj nacin se maskira... proveri da nije to u pitanju

svchost32.exe
[ Koljenovic @ 22.01.2004. 02:38 ] @
Ja imam dva svchost.exe pokrenuta u isto vrijeme i takodjer pokusava da se konektuje na net isto tako nemam nikakvih problema Norton ne detektuje nista...
[ Sundance @ 23.01.2004. 14:11 ] @
Prvo vidite da li se sve instance pokrenutih svchost procesa nalaze u %windir%\system32. Ako ne - brisi. I na koji se dns pokusavaju spojiti? Ako je neki MS-ov onda je ok. Inace, uskrati pristup i ne zamaraj se glupostima.
[ plavigor @ 06.04.2007. 13:36 ] @
Pomoć je uvek dobro došla, makar i nakon tri godine... :)

Pomenuta zakrpa je inače deo SP2, pa ko ga ima nema potrebe za intalacijom tog update-a.

Pozdrav