[ gfx @ 01.04.2010. 17:41 ] @
Previše optimistično je bilo za očekivati da će sve ići glatko i bez kojekakvih gluposti. Dakle, instalirao sam WIN 7 Pro bez ikakvih problema, sve (od particionisanja, instalacije, prepoznavanja drajvera, pa do samog kraja, uključujući i aktivaciju) je proteklo u najboljem redu, i krenula je lagano instalacija nekih meni interesantnih alatki, pre same instalacije onih bitnijih programa. Tada sam primetio nešto veoma neobično. Naime, prilikom instalacije samih programa i premeštanja ikonica po menijima (kako meni to odgovara) sve je funkcionisalo kako treba, ali sam primetio da ikonice pojedinih programa imaju neki dodatni shield simbol (administrator?) u njihovom donjem desnom uglu što se vidi i na ovoj slici (Malwarebytes i WinASO)![]() što mi nije smetalo sve dok ikonice tih programa posle nekog od narednih restarta nisu jednostavno nestale ![]() Ja sam probao sve meni poznate metode ne bi li ih vratio, ali nisam uspeo (pokušaj menjanja ikonice iz menija properties, brisanje pa ponovo "pin to start menu" direktno iz direktorijuma u koji je program instaliran...) ali ništa nije pomoglo. Gledajući ove dve slike indikativno je da su nestale SAMO ikonice programa koji su imali taj shield dodatak (administrator?) u samoj ikonici, sve ostale su i dalje tu. Inače da napomenem da bez obzira na ovakve "missing" ikonice, programi funkcionišu normalno. Da li neko možda ima predstavu o čemu se ovde radi i kako bi se mogao rešiti ovaj problem? |