[ squirll @ 01.04.2010. 21:06 ] @
Ne pada mi nikakva ideja na pamet pa mi je zato potrebna vasa pomoc. Ceo sistem se vrti oko arraya i jedino mi jos to ostalo da odradim.... u htmlu imam 6 drop down menu.... sa istim podacima None, Ime, Prezime, Adresa, Telefon, Grad, Drzava Kojim redom korisnik izabere u drop down menu tako ce se to ispisati Npr. u prvi DDM (drop down menu) odabere grad, u drugi adresu a u treci telefon ostalo ostavi None I meni sad treba da izvuce iz baze grad, adresu i telefon kad izvuce iz baze treba da izlista istim tim redosledom , + kod telefona treba da doda znak + posle svakog polja treba da dodje odredjeni spliter (u ovom sljucaju ; ) a na kraju celog procesa delimiter( ;1 ) Resultat bi izgledao ovako (u datom primeru) Beograd; Zorana djindjica 64; +38111555555;1 Nis; Marsala Tita 23; +3816116666;1 Sombor; Apatinski put 5; +38125598998;1 etc..... Kako sam ja uradio iz html-a $_POST stavio u array, taj array ubacio u SQL query i izvukao isto array taj sql array sam uradio foreach ($sqlarr as $arr){ echo $arr[0].$spliter; echo $arr[1]$spliter; echo $arr[2]$spliter; echo $arr[3]$spliter; echo $arr[4]$spliter; echo $arr[5]$spliter; echo $arr[6]$spliter; echo $delimiter; } naravno ovo ne valja....jer ne mogu dodati + ispred broja, jer mi na kraju dodje spliter+delimiter Malo je komplikovano pa se nadam da cete me razumeti...ako ima neko laksu/bolju ideju slobodno .... Uglavnom kako korisnik izabere tim redom treba da ide... to mi je najbitnije.... |