[ adihas1 @ 03.04.2010. 00:43 ] @
Pozdrav!! Ako mozete da mi preporucite program za web kameru treba mi snimanje,zatim da mogu nastimati kojim danima i u koje vrijeme da snima,kupio sam malo bolju web kameru sa autofocusom genius je marke 2mpx gledao sam i slika je odlicna na njoj a drzim je u kafe baru ali nemam jos adekvatan program.Potrebno je i da imam pass na programu tako da mu se ne moze pristupiti bez lozinke ili nesto za zastitu aplikacija. Nadam se da cete mi dati dobar savjet i pomoc,unaprijed hvala.
[ Stranger2 @ 03.04.2010. 12:21 ] @
Koliko znam, najmocniji program ove vrste je Active WebCam
http://www.pysoft.com/ActiveWebCamMainpage.htm

Imasve mogucnosti koe si nabrojao, jedino nisam siguran da li moze da se podesi datum i vreme snimanja.

Osim toga ima jos gomilu mogucnosti koje nisi ni spomenuo a mozda ce ti se svideti:
- moze da vrsi detekciju pokreta i da snima samo kada se nesto promeni.
- moze da radi u stealth modu i da niko ne zna da kamera u stavri snima. (moguce je da ovaj mod moze da se podesi kada da se ukljuci i iskljuci)
- moze da radi kao windows service tako da se pokrece automatski kada se ulogujes i ne moze se iskljuciti dok se ne izlogujes.
- moze da stavlja datum i vreme na sluku koju snima taka da uvek znas kada je video snimljen
...

Program je inace osmisljen da sluzi za Surveillance (video nadzor) ali moze svasta...
[ adihas1 @ 03.04.2010. 13:42 ] @
E hvala ti prijatelju jos samo ako si ga koristio dobro bi doslo malo objasnjenja kako sta podesiti a idem da ga
skidam onda je ovaj program to sto meni treba..
[ Stranger2 @ 04.04.2010. 22:30 ] @
Koristio sam ga ranije. Pitaj slobodno sta te znaima.
[ adihas1 @ 09.04.2010. 22:29 ] @
Pozdrav prijatelju..Imam na komp gdje je kamera 2 hdd jedan je 160 gb i na njemu je muzika i drugi 80 gb na njemu je win i program za registar kasu.Jedan mi je kolega rekao da ako stalno budem pravio video zapise sa web kamerom pa brisao da cu zaznuti disk a postavio sam da spasava video na hdd od 80 gb imas li kakva saznanja o ovome i dali je tacno.Druga stvar koji cu enkoder postaviti u active web cam da mi slika bude zadovoljavajuca a da video je uzima bas puno prostora koliko podesiti frejmove i bitrate eto nadam se da ti nece biti problem na sve ovo odgovoriti..Nemogu naci kljuc za ver 11.2 ako bi bio neki link dobro bi dosao

[Ovu poruku je menjao adihas1 dana 10.04.2010. u 00:43 GMT+1]
[ Stranger2 @ 10.04.2010. 13:34 ] @
Citat:
Pozdrav prijatelju..Imam na komp gdje je kamera 2 hdd jedan je 160 gb i na njemu je muzika i drugi 80 gb na njemu je win i program za registar kasu.Jedan mi je kolega rekao da ako stalno budem pravio video zapise sa web kamerom pa brisao da cu zaznuti disk a postavio sam da spasava video na hdd od 80 gb imas li kakva saznanja o ovome i dali je tacno.

verovatno je mislio na fragmentaciju hard diska. Kada snimas i brises fajlove fragmenti se pojavljuju... Ali to se resava defragmentacijom. Imas u windowsu alatku DIsc Defragmenter i sa njom trebas da odradis defragmentaciju jednom ili dva puta mesecno.

Takodje dolazi i do fizicog habanja hard diska ali to je neizbezno. hard disk moze izdrzati 4-5 godina bez problema a za to vreme toliko pojeftini da nije steta ni ako se pokvari. Sada na primer mozes kupiti mnogo veci hard disk nego ta tvoja dva i to za manje para nego sto si ih nekad platio.

Citat:
Druga stvar koji cu enkoder postaviti u active web cam da mi slika bude zadovoljavajuca a da video je uzima bas puno prostora koliko podesiti frejmove i bitrate

Ako ti to treba za video nadzor onda treba biti format u kojem su pojedinacne slike jako kvalitetne da bi u slucaju da je bila kradja mogao da nekoga prepoznas na tom snimku. Za tu svrhu dosta je dobar MJPEG a savrsen je Lagarith samo on pravi ogromne fajlove.

Napisi sta ces konkretno raditi sa snimcima pa cu ti preciznije napisati kako da podesis?

Citat:
Nemogu naci kljuc za ver 11.2 ako bi bio neki link dobro bi dosao

Pa u krajnjem slucaju ako se bavis nekim isplativim poslom nece ti biti problem ni da kupis taj program legalno. Ali ako nadjem javicu ti na pp.

[ adihas1 @ 10.04.2010. 13:59 ] @
Hvala ti to sam bas mislio za fragmentaciju i jasno mi je sada dobro si rekao za 5 god ce biti bagatela..Web kamera mi je u kafe baru video sam mislio snimati povremeno i gledati,snimam sank jednostavno hocu nekad da neku smjenu provjerim koliko su kafa prodali cajeva i td..da vidim dali su unjeli nesto svoje i tako..Nebi mogao stalno snimati a ni gledati jer dosadi ni filmove negledam a ne sank svaki dan :))..Eto za tu namjenu mi konkretno treba??Hvala ti jos jednom
[ Stranger2 @ 10.04.2010. 22:24 ] @
Onda instaliraj ovaj enkoder http://www.free-codecs.com/download/Koepi_XviD.htm

A podesavanja cu vam drugi put napisati, jer mi sada nije pri ruci Active WebCam...

[ adihas1 @ 11.04.2010. 22:35 ] @
Imam instaliran xvid od koepi jos samo pomoc oko podesavanja da imam solidan kvalitet i velicinu fajlova srednju da neuzima bas mnogo diskovnog prostora mada ga imam a bit ce potrebno cesce raditi defargment radi one fragmentacije sto se desava vec smo o njoj razgovarali..Skino sam verziju 10.1 ali nikako nevidim gdje da izaberem codec koji hocu vidim samo wmv i awl????

[Ovu poruku je menjao adihas1 dana 12.04.2010. u 00:28 GMT+1]
[ Stranger2 @ 12.04.2010. 14:00 ] @
Ovako se podesava:

- u prozoru u kojem biras kameru imas karticu "Recording"
- pod opcijom File Format izaberi AVI
- zatim klikni na taster Aditional Settings
- pod opcijom Compressor izaberi XviD
- zatim klikni na taster configure i onda ce ti se otvoriti XviD prozor gde podesavas sve opcije XviD enkodera. Na isti nacin mozes koristiti i DivX (koji je jednostavniji ali ne znam koje su tacno ogranicenja besplatne verzija DivXa).

...e sad podesavanja XviD-a su malo duza prica. Ne znam na primer u kojoj rezoluciji zelis da budu ti snimci? ...za sada pogledaj http://www.videomajstor.com/encoder-xvid