[ kesic @ 05.04.2010. 13:54 ] @
imam wifi link na 8km , na obe strane Hyperlink Grid 24dB ali mi je signal los (-80) na putu se nalazi park sa visokim drvecem kroz koji signal prolazi , koristim vertikalnu polarizaciju antena, e sad da li da probam Horizontalnu polarizaciju , da li ce biti bolje, jel ima neko iskustava ?
[ Cyber01001 @ 05.04.2010. 22:53 ] @
Sumnjam da ce ti sta pomoci spram vertikalne ,al ne kosta te nista da probas
[ mantas @ 11.04.2010. 07:46 ] @
verovatno ce biti jos gore mislim na signal kada taj park olista,probaj da ga zaobidjes tj napravi jos jednu pristupnu tacku i zaobidji park. sto se polarizacije tice moze da pomogne ako neko u blizini ima istu pa te poklapa sa signalom,mada i ako pomogne nece biti nesto preterano.
[ Amater011 @ 14.04.2010. 23:18 ] @
dobro je sto je link na 2,4GHz jer ce lakse proci kroz sumu nego link na 5GHz.

a koji wireless uredjaj imas i koliko je dug antenski kabl i koji je tip kabla ? probaj da uzmes jaci uredjaj sa sto boljom senzitivnoscu i da stavis sto kraci kabl i sto bolji tj. sa sto manjim slabljenjem (recimo cfd400 kabl od 1-2m).

mozda je problem i zbog smetnji, probaj da menjas polarizacije, kanale... probaj i sa 'kosom' polarizacijom ako ima mnogo smetnji.

ili mozda nadji trecu tacku sa koje se vide obadve pa ces napraviti dva linka koja imaju opticku vidljivost i koji ce sigurno raditi.