[ yang @ 13.01.2004. 20:03 ] @
Prvi put sam na ovom forumu i moram priznati da me je izbor tema ugodno iznenadio. Vidim da početnici poput mene često dobivaju pomoć, pa se nadam da će i sa mnom biti isto. Aplikacija je napisana u VB i radi s access bazom (Access 2000). Cijela aplikacija je rađena tako da su prezentacijski sloj i sloj logike pomiješani u VBScript kodu asp stranice. Kod samog ulaska na home page registrirani posjetioc bi trebao biti pronađen u bazi podataka nakon što upiše svoje prezime i lozinku(zaporku), a svaki novi posjetioc ide prvo na registraciju. E tu se javlja problem: u bazu "Razred" se učitavaju podaci novoregistriranoga, međutim ne čitaju se podaci postojećih članova u bazi ( npr.tablica Roditelji u kojoj su polja: RoditeljID, Ime, Prezime, Zaporka). Gledam u svoj napisani kod već satima, ali mi ne ide, pa se nadam da ćete mi pomoći. U ovom dijelu koda griješim: <%@ Language=VBScript %> <% if isempty(Request.Form("Zaporka")) then Poruka="Unesite tražene podatke, te kliknite na sliku lijevo." else set conn = server.createobject ("adodb.connection") conn.open "Razred" set rsRoditelj = conn.execute ("SELECT RoditeljID FROM Roditelji where Prezime =' " _ &Request.Form("Prezime") & " ' and Zaporka ='" _ &Request.Form("Zaporka") & " ' ") if rsRoditelj.EOF then Poruka="Vi niste u našoj bazi podataka.Registrirajte se." else Session("RoditeljID") = rsRoditelj("RoditeljID") Response.Redirect "sadrzaj.asp" end if end if %> Hvala |