[ nikolamisic @ 06.04.2010. 23:59 ] @
Pozdrav svima! Danas sam uzeo ADSL preko Telekoma, sa ruterom huawei hg510, i ceo dan sam izgubio pokusavajuci da ukljucim LAN2 i LAN3, jer imam 3 desktop racunara. Nekako sam uspeo da uradim, pa s toga nadam se da ce nekome ova informacija koristiti: 1. vratio sam fabricka podesavanja na ruteru: - cmd - telnet 192.168.1.1 - Username:telekom , password:telekom (za pass nece se videti ukucani text) - ukucajte passwd admin admin - ukucajte save - ukucajte reboot - sacekajte par minuta kao sto je receno vec - odete na web browser ukucate 192.168.1.1, al sad umesto telekom ide admin admin. 2. kada se otvore podesavanja rutera u opciji Advanced Setup, podopcija Port Mapping odstiklira se Enable virtual ports on Ethernet Switch tako sam ja uradio i proradilo je! Samim tim, otklonio sam jedan od dva problema vezana za ADSL. Kada sam sve prikljucio i povezao, snimci na YouTube-u, konekcija na MSN i otvaranje nekih stranica mi nisu radili sve dok nisam iskljucio FireWall na svom Anti Virusu (koristim Symantec Norton, a i ranije sam imao adsl preko rutera samo drugi provajder, a radilo je sve kako treba). Zna li neko zasto...?!!! Moze li to nekako da se izmeni? [Ovu poruku je menjao nikolamisic dana 07.04.2010. u 01:27 GMT+1] |