[ mpx @ 07.04.2010. 11:06 ] @
Pozdrav,

kod gore pomenutog tv-a pojavila se vertikalna tanka zelena linija po sredini ekrana. Gde treba traziti kvar? I da li ga je moguce resiti?

POZZ
[ banetv @ 07.04.2010. 14:27 ] @
Možda u glavnom modulu, možda u drive-modulu a možda u panelu. Sam to nećeš rešiti i nemoj tražiti pomoć amatera jer ga je lako dalje upropastiti već nosi u
dobar servis.
[ konda @ 10.04.2010. 20:55 ] @
Da se radi o LCD-u to bi znacilo da ti je crkao panel, onako treba podesiti flet kablove na baferima. (dvije uske vodoravne ploce u dnu uredjaja kada se otvori) Ukoliko nemas iskustva, u panasonic ovlasteni servis odnesi uredjaj.

Pozdrav iz banjaluke
[ banetv @ 11.04.2010. 10:13 ] @
Ne mora da znači u LCD da je crkao panel, dosta sam ih i popravio. Gotovo da više nema pravila. Ali kod plazme je u 90% slučajeva
kvar unutar stakla - dakle u samom panelu. Retko se desi da je u D/A konvertorima (to su oni tanki drajveri uz panel) i to se pokaže zamenom.
[ LudKaCTpyJa @ 24.11.2010. 03:36 ] @
Imam samsung plazmu ps42a410c1. Pala je prilikom transporta i pojavilo se desetak crnih, horizontalnih linija u donjem dijelu ekrana i jedna crvenkasta vertikalna(ona je samo ponekad vidljiva), Ostacen je ovir, plastika koja drzi ono prvo staklo, pa me zanima da li je moguce da ona pritiska nesto i zbog toga su se stvorile linije ili je to neki veci kvar?! Hvala unaprijed
[ banetv @ 24.11.2010. 16:00 ] @
Odgovorio sam ti - nije više tvoj domen. Čačkanjem ćeš upropastiti.