[ negative7 @ 10.04.2010. 15:48 ] @
Da li postoji neka naredba u (c++ ili c#)tipa naredbe diary u Matlabu koja sve ono sto ja pisem sprema u neku txt datoteku.Npr ja napisem neki kod i ona to sve spremi tamo gdje ja odredim.Znaci da radi copy paste umjesto mene
[ Mihajlo Cvetanović @ 10.04.2010. 16:00 ] @
Ne znam šta tačno pitaš, ali mislim da je odgovor ne. Ako hoćeš da upišeš nešto u tekst fajl onda napravi kod koji upisuje u tekst fajl. Ako želiš nešto da ispišeš i na standardnom izlazu i u tekst fajlu, onda napravi kod koji to radi (napravi funkciju koja duplira ispis, i pozivaj samo nju).
[ t0d0r @ 10.04.2010. 16:25 ] @
Mozda keylogger?
Ali problem ce biti u belezenju output-a programa koji napises...
[ negative7 @ 10.04.2010. 17:05 ] @
nije bitan output,bitno je samo da on sve sprema apsolutno sve,i komentare sve sto ja upisem tijekom kodiranja.
To sa kodom Mihajlo zvuci dobro,...Mada ako ima gotovo zasto kod pa pitam,palo mi napamet jer u matlabu ima tako nesto.Evo recimo sad da sam ovaj tekst ispisao u c++ da mi ga doda na onaj prijasnji.
tamo to ide diary on c:\\noname.txt"i onda ja pisem svoj kod itd" sve dok ne napisem diary off. i na kraju otvorim ovu datoteku i imam u njoj sto sam sve tipka od pocetka kreiranja pa do kraja.
[ Mihajlo Cvetanović @ 10.04.2010. 17:18 ] @
Iz ovog napisanog čini mi se da nikad nisi programirao u C-u (ili bilo čemu osim Matlaba). Naime, u svakom programskom jeziku ti zapravo već kucaš svoj kod u tekstualne fajlove. Možeš da koristiš bilo koji tekstualni editor za kucanje tog koda, ali ako koristiš recimo Visual Studio onda editor dolazi uz njega, tako da ne moraš da razmišljaš o tome. Ono što ne možeš je da NE koristiš editor :-)
[ negative7 @ 10.04.2010. 17:39 ] @
Nisam siguran jesi me razumio.
Recimo napravim novi projekt i praznu noname.cpp datoteku.
napisem #include<stdin> i recimo jos void main()

I to je sve,izadjem i ocu da imam u nekoj .txt datoteci ispisano #include<stdin> i ispod njega void main().
Udjem opet u noname.cpp datoteku i pocnem pisat dalje i dopisem void main(string []args) a u .txt datoteci imam
#include<stdin>
void main()
void main(string []args)

Napravim neki novi projekt novu .cpp datoteku i nesto u nju napisem a on mi i to sve doda na onu .txt datoteku
[ Mihajlo Cvetanović @ 10.04.2010. 17:43 ] @
Šta bi bila svrha svega toga?

Možda bi ovde pomoglo neko programče koje osmatra neki fajl, pa kad vidi da se fajl promenio onda iskopira sadržaj fajla u drugi fajl. Ali čemu to?
[ negative7 @ 10.04.2010. 17:47 ] @
Svrha,pa evo ja na laboratorijskim vjezbama recimo prepisujem neki kod,i bude nesto mocno,sad profa rekne sad pobrisi to stavi nesto drugo,ili izmjeni samo neki dio koda da vidis efekt, i tako 10x,i na kraju ne znam sta je bilo ono prvo.
A da je tako beskorisno ne bi je ni stavili u Matlabu koji su napisali ja mislim c++ programeri,(men se cini da sam to procito na uvodnom predavanju)
[ X Files @ 10.04.2010. 18:09 ] @
Po meni, tebi bi trebao program ili mehnizam koji ce na svaki Save napraviti History presek trenutnog fajla. Promene CPP koda mogu biti isuvise velike (Cut/Copy/Paste vecih blokova), tako da ne vidim bas svrhu da pamti promene na nivou karaktera pa cak i redova. Mislim da to nije lako naknadno tumaciti.

History vec postoji u mnogim okruzenjima, a ako i ne postoji nije preterano tesko napraviti program za to ili naci neki vec gotov.


Nesto vrlo slicno se moze postici sa adekvatnim Version Control System ili Subversion sistemom.


[ Mihajlo Cvetanović @ 10.04.2010. 18:21 ] @
Da, Subversion, ili TortoiseSVN koji je shell ekstenzija za Windows, to ovde rešava stvar. Svaki put kad napraviš nešto vredno pamćenja onda u SVN-u uradiš takozvani commit, i trenutna verzija celog foldera se čuva u repozitorijumu sa strane. Repozitorijum je svojevrsna baza fajlova, u kojoj se vodi računa o revizijama svakog fajla ponaosob, a imaš i mogućnost poređenja dve različite revizije, i svašta nešto drugo. Mi na poslu koristimo TortoiseSVN.
[ X Files @ 10.04.2010. 18:29 ] @
Citat:
Mi na poslu koristimo TortoiseSVN.

Po meni, ne postoji prostiji a korisniji program od ovoga, kada je u pitanju evidentiranje verzija i sinhronizovanje strukture :) Dovoljno je za pocetak upamtiti jednu operaciju: Commit.
[ negative7 @ 10.04.2010. 19:10 ] @
Ok,probat cu
[ Mali Misha @ 30.04.2010. 05:04 ] @
Za potrebe vežbi ti je dovoljno da napraviš kopiju tvog trenutnog koda i na dno fajla je staviš kao komentar:

Code:
/*
...
*/

Uz to da tokom pisanja programa sve komentare držiš pod // ... . Ja bih tako uradio.