[ vtomic85 @ 12.04.2010. 12:06 ] @


Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST, lokalna grupa Beograd, ove godine organizuje lokalno inženjersko takmičenje BelgradeLEC 17. i 18. aprila 2010. godine na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.

BelgradeLEC, drugi put u Beogradu a prvi put u okviru regionalnog inženjerskog takmičenja BalkanREC, organizuje studentska organizacija BEST Beograd (Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd).

Studenti se takmiče u timovima od 4 člana u jednoj od kategorija - case study (studija slučaja) i team design (timski dizajn). Pobednici se kvalifikuju za BalkanREC koji će se od 14. do 18. maja održati u Domu kulture Studentski grad.

Na njemu će se takmičiti četrdeset najboljih studenata tehnike u regionu, pobednici pet lokalnih takmičenja, iz Beograda, Niša, Novog Sada, Skoplja i Sofije. Timovi će se nadmetati za plasman na evropsko inženjersko takmičenje (European BEST Engineering Competition - EBEC), koje je jedno od najmasovnijih i najatraktivnijih interaktivnih dešavanja te vrste u Evropi.

Kao jedno od ukupno trinaest regionalnih takmičenja, BalkanREC će doprineti razmeni znanja i iskustava među studentima u regionu. Na ovaj način studentima će biti pružena prilika da radom na realnim inženjerskim problemima u modernom okruženju i zdravoj konkurenciji iskažu svoju kreativnost, veštine i timski duh.

Linkovi:
www.balkanrec.com
www.facebook.com/pages/Lokalno...je-BelgradeLEC/105230022845361
www.best.rs