[ maximus decimus @ 12.04.2010. 19:53 ] @
Pozdrav svima

Imam wireless internet i slučajno sam otišao my network place pa potom view workgroup computers

Kad tamo sam vidio 10-ak ili više nekih računara, šta bi to trebalo da znači? Jel' mogu da pristupim podatcima tih računara?
[ djordjevic_i @ 12.04.2010. 20:05 ] @
Jedna od varijanti moze biti ta da neko preko tvog ap pristupa netu.
[ maximus decimus @ 12.04.2010. 20:20 ] @
A zašto onda imam toliko tih računara?

I dio tih ljudi znam jer su mi komšije.
Nije mi samo jasno što se nalaze u workgrop-u
[ djordjevic_i @ 12.04.2010. 20:44 ] @
jer pristupaju internetu preko tvog ap-a! Saljes slobodan signa,tako da bilo ko u okolini moze da ga "hvata". U podesavnjima rutera, postavi neki vid zastite, sad, ne znam koji ruter koristis, bilo bi dobro da postavis wpa-psk, iskljucis prikazivanje imena mreze, a mozes i da ukljucis filtriranje po MAC-u, kako bi se otresao uljeza.
[ pbenka @ 13.04.2010. 11:53 ] @
Ja mislim da se on spaja na internet preko wirelesa, a ne preko ADSL-a. U tom slučaju to su računari onih korisnika koji se spajaju na internet na isti način. Ako imate share-ovane foldere, a ako to provajder dopušta, možete međusobno da razmenjujete fajlove putem LAN-a.
[ djordjevic_i @ 13.04.2010. 17:57 ] @
Najbolje bi bilo da on napise kakav pristup koristi, da ne pisem u prazno
[ djordjevic_i @ 13.04.2010. 17:58 ] @
da, cak stvaise, covek je i rekao, ja sam lose protumacio
[ maximus decimus @ 13.04.2010. 21:57 ] @
Koristim wireless - bežični internet. Imam neku mali antenu preko koje hvatam signal. Nemam nikakvog routera.

Pokušao sam da uđem u neki taj kompjuter ili mi nije dozvoljeno ili mi traži šifru :)
[ mantas @ 14.04.2010. 10:20 ] @
posto verovatno ti je ap podesen da uzima dhcp od provajdera kao i ostalim racunarima koje vidis u svojoj radnoj grupi,tako da ste konektovani na istu pristupnu tacku i u istom ste mreznom opsegu i u istoj radnoj grupi!samim tim ste u mrezi ako neko ima nesto serovano verovatno ces uspeti to da vidis,ako nema trazice user i pass za ulazak u taj racunar!!