[ ahmiconie @ 12.04.2010. 20:21 ] @
Imam 2 tabele Tabela : Artikli Kolone: ID_Artikla, naziv_Artikla, ID_PDV Tabela: Porez Kolone: ID_PDV, PDV Rel.: Primarni ključ Porez.ID_PDV Foreign: Artikli.ID_PDV Na formi su 1 textBox za unos naziva artikla, i 1 ComboBox gde ce se izabrati iznos poreza. Meni treba da na osnovu izabranog poreza, iz tabele Porezi, se upise ID_PDV-a u tabelu Artikli u kolonu istog naziva. Ovo je kod: Code: private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { SqlConnection conn = new SqlConnection(); conn.ConnectionString ="Data Source=SERVER\\MOJSERVER;Initial Catalog=posbaza;Integrated Security=True"; SqlCommand cmd = new SqlCommand(); cmd.CommandText = "INSERT INTO Artikli (Naziv_Artikla) VALUES (@Naziv_Artikla)SELECT SCOPE_IDENTITY()"; cmd.CommandText = "INSERT INTO Artikli (ID_PDV) VALUES (@ID_PDV) SELECT ID_PDV FROM Porez WHERE PDV LIKE + '"+pDVTextBox.Text+"' "; cmd.Parameters.AddWithValue("@Naziv_Artikla", textBox1.Text); conn.Open(); cmd.Connection = conn; cmd.ExecuteNonQuery(); conn.Close(); } Kao greška mi se javlja: Must declare the scalar variable \"@ID_PDV\"." Znam da se u obe tabele nalazi ista kolona, pokusao sam i sa dodavanjem naziva tabele ispred naziva kolone (npr. Porez.ID_PDV), al i dalje nije prepoznavao tabelu i kolonu. Problem sam uprostio sa minimalnim br. tabela i kolona kako bi bilo lakse svatiti o cemu se radi. Molim ponoć! |