[ sndelija @ 15.04.2010. 02:39 ] @
| Slučajno sam prebaci ono crveno dugme od napajanja sa 220 na 110, i poslije toga nisam mogao upaliti racunar.
Da li je crklo skroz i ima li ikakve mogućnosti da se to popravi i koliko bi kostalo?
Inače u pitanju je noviji računar i ne mogu vjerovati da je tako OPASNO dugme ostavljeno da se može prebaciti.
HVALA |
[ yolja624 @ 15.04.2010. 05:46 ] @
Vrlo vjerovatno da je napajanje crklo... ali to je tesko ovako na daljinu odrediti. U svakom slucaju novo napajanje ne gine.
I po cemu je to "opasno dugme"? A i nije bas toliko pristupacno da se slucajno moze da prebaci u drugi polozaj.
[ Miroslav Cvejić @ 15.04.2010. 09:42 ] @
Jesi li ga prebacio u toku rada ili dok je računar ugašen?
Da li je napajanje bilo pod naponom dok si to radio?
[ tdjokic @ 15.04.2010. 19:02 ] @
To dugme je vrlo nisko i relativno teško da se pomeri ali nije nemoguće. Ja sam ranije preko njega obavezno lepio lepljivu traku, tako da praktično nikako nije moglo slučajno da se zakači nečim - noktom, nekom alatkom, žicom - i nenamerno pomeri. Sada ga najčešće izbacujem ako ga napajanje ima, a nemaju ga sva. Naravno, izbacivanje je prilično komplikovana operacija i vezana za gubitak garancije za napajanje jer ga obavezno treba otvoriti, tako da to ne preporučujem, ali lepljenje neke kvalitetne trake preko tog dugmeta je svakako korisno.
[ dendic @ 15.04.2010. 21:40 ] @
Jesi li iskljucivo poslije kabl od struje iz zida?
[ nanoprobe @ 02.05.2010. 21:51 ] @
crklo, gotovo sigurno, nosi u servis, ne eksperimentisi vise.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.