[ Nozzlezator @ 15.04.2010. 21:18 ] @
Elem - tokom vadjenja procesora iz kutije,pao mi je na pod.Nijedan pin nije polomljen ali par njih je bilo nakrivljeno malo.Uspeo sam da ih vratim u pocetni polozaj,cpu je usao u socket valjda je sada sve ok. Interesuje me da li moze biti nekih posledica,ako je cpu ostecen - tj. koji je najgori scenario koji moze da me zadesi? Jos nisam palio komp,zbog ram memorije(nisam jos uzeo),tek za par dana cu da testiram.
[ okram_ca @ 15.04.2010. 23:16 ] @
Pa neces znati dok neukljucis racunar.
Ukoliko nisi slomio pin onda bi trebalo da radi.
Najgori slucaj je da je crkao i da mu nema pomoci.
[ tdjokic @ 16.04.2010. 01:35 ] @
Tesko je govoriti kako je procesor ispao ali cinjenica da su pinovi iskrivljeni daje nadu da je pao na pinove, koji su ublazili eventualne posledice za cip kao takav. Cip je u principu cvrsta stvar ali mi se cini da je procesor slozenija stvar, da ima tamo jos po nesto "zalepljeno" po njemu, tako da je pad na pinove u krajnjem slucaju jos i najbolji scenario. Naravno, ako nisu previse iskrivljeni ili slomljeni, sto ovoga puta po svemu sudeci nije slucaj.
[ Nozzlezator @ 16.04.2010. 17:12 ] @
Da,"docekao" je se na pinove.Sacekacu utorak pa javljam... valjda ce sve biti u redu,a u krajnjem slucaju imam garanciju.
[ Uranijum @ 16.04.2010. 19:21 ] @
Budi spokojan, nece nista biti sa procesorom ako nisi slomio nijednu nozicu. Meni se desavalo par puta da mi se pokrive nozice ali nikad to nije imalo posledice po rad procesora. Ponekad samo malo teze ulazi u socket i nista vise. Sto se tice garancije, ne bih igrao na tu kartu posto sumnjam da mozes da ispravis nozice da se to ne vidi. Ako neko malo bolje pogleda, sigurno ce primetiti da su nozice iskrivljene. No, nece ti ni trebati ta garancija, barem sto se ovog pada tice.
[ Binary Mind @ 16.04.2010. 21:06 ] @
Najverovatnije mu (procesoru) nije nista.
[ Nozzlezator @ 17.04.2010. 09:23 ] @
Ok,hvala na odgovorima.Mnogo mi znaci.
[ notebookFun @ 18.04.2010. 10:41 ] @
Drug mi je cistio racunar i kad je vadio procesor slomio je jedan PIN. Da li se moze nekako zalemit ili sta vec....?
[ gojnik @ 18.04.2010. 11:47 ] @
@notebookFun
Pogledaj ovaj video, postoji šansa da se popravi.
[ okram_ca @ 18.04.2010. 12:03 ] @
Dobar video.
Kolega je jedan slomio 2 pina i procesor je radio.
Tek je crkao kad je slomio jos 2.
Nebitno sad sto je i kako je slomio jos 2 pina...
Prenecu mu da vidi ovaj video...
:)
[ Nozzlezator @ 20.04.2010. 17:26 ] @
Samo da javim - sve je proslo ok.Hvala puno na odgovorima,svima.