[ pepsiredstar @ 15.04.2010. 21:24 ] @
Početnik sam u radu sa MySQL bazom podataka. Potrebno mi je da podesim replikaciju MySQL baze podataka. Koliko sam dosad o tome razumeo, postoji master server sa kojeg se vrši replikacija, i slave server na koji se vrši replikacija. Ja pokušavam da to napravim na sledeći način: master mi je MySQL na CentOS-u, a slave na wamp-u (WindowsXP). Baza nije komplikovana, ima samo tri tablice, pa pokušavam da "provalim" kako radi replikacija baza podataka pošto se sa tim prvi put susrećem, a koristilo bi mi i kasnije i mnogo bi mi značilo ako to pravilno naučim. Malo sam listao konfiguracione fajlova (my.cnf na CentOS-u i my.ini na wamp-u) i podesio parametre u 'master' sekcijama, ali mi replikacija nije radila. Može li neko ovde pokazati kako da pravilno da konfigurišem bazu za replikaciju i kako, jer sam pretrazžvao malo po net-u na tu temu ali nerazumem šta se tu dešava. Tražio sam i po ovom sajtu ali nisam našao ono što mi treba. Šta treba da se podesi? Da li ako se pravilno podesi, treba čekati izvesni period vremena da se uradi automatska replikacija? Hvala unapred. |