[ malimali22 @ 15.04.2010. 22:17 ] @
Pozdrav. Imam neko staro pijacalo koje sam kupio polovno i koje je radilo jedno vrijeme ali stalo... e sada ja sam caprko po netu pa sam uspio da nadjem service manual za ovu strojnicu..tako da sam uspio jedan dio da ga popravim. Pojacalo je odradjeno u iz vise blokova kao i svako. Ja sam popravio dio koji je glavno pojacalo koje moze da radi ako se an njega dovede direktno ulaz. Pregorio traznistor SA1249 a dok sam ja trazio sam uspio sam da sprzim sc3117 ali to cu da rijesim i to je srecom na jednom kanalu tako da drugo radi. E sada problem koji mene j... je ulaz tj ne znam gdje se tacno to javlja na kom bloku, pojacalo ima ulaz na kojem biras preko digitalnih tipki sta ce da ode do izlaza(cd,deck,...)i sa toga ide na tone blok na kome se odradjue balans,pojacavanje,bas,visoki. E sada signal postoji na ulazu tj na kraju ulaza ali ne izlazi sa dijela na kome tone. E tu problem trazim vec 7 dana. Na ploci tone na IC 204 (tc9177p) na pin 20 ne dolazi dobar napon tj dolazi napon od 6v a treba 15v takojde na tom ic gdje treba da bude 0 je takodje taj napon. E sada sta ej jos cudno kada se poveze TONE i INPUT ploca kablom na kome je ulaz oznacen kao H vod ok 5 zica ona se na INPUT ploci poj... i tamo naponi jer sa ove tone ploce na input sa tim H vodom idu dva napona +-17V i onda na onim vodovima kuda treba da ide signal na masi na oba kanala se nadje cirka 7i nesto volti. A sada kako ja uspijevam da skontam oni su tu napravili nekakvu masu koju dobijaju kada ovaj napon +-17 spoje u jednu tacku preko 2 elektrolitksa kondezatora. Ali da se vratim znaci i pije nego sto povezem vod H na INPUT plocu naponi na TONE ploci na IC204 ne odgovaraju i stalno se pojavljuje taj napon od 6v na mjestiam gdje treba da dodje signal i na masi od signala...tak da ne znam sta da gledam vise.. Evo linka sa service manuel. http://www.megaupload.com/?d=7VI1ZF1H Ako je nesto en jasno pitajte, svi naponi su mjereni izmedju mase (kucista)pojacala i odrecjenog pina.. Hvala unaprijed |