[ nucleuswizard @ 18.04.2010. 22:40 ] @
Posedujem SBB-ov internet od 4Mb i zelim da ga prikljucim na ruter TP-LINK TL-WR941ND,tako da imam mrezu u celoj kuci,izgled kuce moyete videti na slici SLIKA 1,takodje u dvoristu se nalazi i kuca od mog strica pa bih i njega hteo da povezem bezicnim putem,slika SLIKA 2 a kuce su udaljenje nekih 30 metara.Moje pitanje je da li je signal rutera koji zelim da uzmem,dovoljno jak da prodje kroz sve zidove raspon kuce je 15mx5m okvirno i da li je moguce posto poseduje tri antene,a koliko sam shvatio one sluze da se sto vise smanje smetnje tako da bude jaci signal,da jednu uzmem i prikljucim na externu atenu i usmerim na stricevu kucu.Koju bi mi antenu preporucili dovoljnu jaku da stric hvata signal,ili neko drugo bezicno resenje unapred hvala....
[ mantas @ 19.04.2010. 09:24 ] @
bilo bi dobro da stavis outdoor antenu posto i nije toliko daleko neku omni 8 dB.posto nisi precizirao dali imas prozor na zidu ka toj drugoj kuci!ja sam napravio omni i radi dobro baca i do 200 metara.ako postavljas omni gledaj da bude odprilike u istoj visini na kojoj je i uredjaj koji ce prihvatiti taj signal!omni homemade(posle sam je zatvorio u kanalicu) i to je to.
[ Lazy_boy @ 18.05.2010. 20:02 ] @
Sa tim ruterom ja verujem da ces moci da ostvaris konekciju sa stricevom kucom samo je vazno sa cime povezujes njegove racunare tj vazno je koje usb ili pci antene uzimas *moja preporuka je da sve uzimas u kompletu od jednog proizbodjaca. I ako uzimas ovaj ruter moguce je da ces u imati pucanja mreze u toj drugoj kuce za sta je lek prethodno navedeni post mantas-a....