[ NuLLCoDe @ 24.04.2010. 10:03 ] @
Pozdrav, da pojasnim o čemu se radi... Napravio sam u Delphiju program za masovnu štampu uplatnica (20 000+) pomoću fast report-a, a podaci se vuku iz Access baze. Sve to radi savršeno, ali sporo. Štampač sve to štampa kao grafiku iz windowsa. Probao sam da kreiram FastReport sa property-jem DotMatrix Print = TRUE, dakle za matričnu štampu ali sam imao 2 problema. Nisam mogao da podesim tačan "custom size" uplatnica jer se veličina podešava u CHR i na nekoliko uplatnica dobijao sam pomeranje van polja. Drugi problem je bio što je štampa i dalje bila spora, bez obzira što sam koristio FastReport sa Dot Matrix Printom. Sledeće što sam probao bilo je da FastReport koji generišem exportujem u format za Dot Matrix štampače (.prn) ili u TXT format pa takve pustim na štampu kroz program u delphiju koji sam radio za direktno slanje na štampu. Ovo je radilo brzinom koja mi treba ali nisam uspeo nikako da centriram polja jer sam taj .prt i .txt fajl dobijao sa razbacanim poljima. Probao sam prilikom exporta i specify size da podesim ali bez uspeha. Zanima me da li neko ima neko rešenje kako ovo da rešim, dakle ili da pustim FastReport na štampač u DOS modu ili da generišem uplatnice u TXT bez korišćenja FastReporta? Da napomenem da rešenje ne mora da bude u Delphiju... podaci mi se nalaze u Access bazi. |