[ Fuc-Q @ 24.04.2010. 19:27 ] @
Zadnja dva idana imam stvarno cudan problem. Ping prema google.om radu super, ali browser jako sporo, ili nikako otvara stranice. Proradi na par minuta i onda sve stane.
Napravio sam printScreen pokrenutih procesa. TaskManager ne mogu pokrenuti, tako da pretpostavljam da imam problema sa nekim virusom koji ovo sve uzrokuje.
Hvala na pomoci.
[ goran9888 @ 24.04.2010. 20:12 ] @
Jel imas antivirus?
Ako imas, koji je u pitanju?
Da li si radio full scan?
[ drvlada75 @ 24.04.2010. 20:15 ] @
Skeniraj Malwerbytes Antimalware-om.
Nadam se samo da ces uspeti da ga downloadujes sa Interneta i uspesno instaliras.
[ Fuc-Q @ 24.04.2010. 20:45 ] @
ESET NOD 3.0, scan upravo radim, jos nije zavrsio.
Pokusat cu sada downloadati pa javim kako je proslo.
[ Aleksandar Maletic @ 25.04.2010. 02:29 ] @
Prijatelju, kao prvo, koristis Nod32 3.0 (verovatno krekovan), upravo zbog toga ti je napravljena zurka u sistemu (pretpostavljam), to ti je kao da si banku poverio lopovu!Uzgred, i verzija 4.0 je odavno izasla...
Skini kod nekog ako kod sebe ne mozes Avast!5 Free, on ti je besplatan AV i nece praviti nikakvu zbrku...
Uradi Full scan sa Avast-om i Malwarebytes'-om obavezno!Kada to odradis, postavices nam log od Malwarebytes'-a ovde...
Ako to ne urodi plodom bacicemo se na malo detaljnije skeniranje... :)))
[ Fuc-Q @ 25.04.2010. 16:08 ] @
Citat:
Aleksandar Maletic: Prijatelju, kao prvo, koristis Nod32 3.0 (verovatno krekovan), upravo zbog toga ti je napravljena zurka u sistemu (pretpostavljam), to ti je kao da si banku poverio lopovu!Uzgred, i verzija 4.0 je odavno izasla...
Skini kod nekog ako kod sebe ne mozes Avast!5 Free, on ti je besplatan AV i nece praviti nikakvu zbrku...
Uradi Full scan sa Avast-om i Malwarebytes'-om obavezno!Kada to odradis, postavices nam log od Malwarebytes'-a ovde...
Ako to ne urodi plodom bacicemo se na malo detaljnije skeniranje... :)))

Uspio sam skinuti i jedan i drugi software.
Skenirao sam s Avastom, i on je uklonio 13 inficiranih objekata koje je i nasao.
Nakon toga sam skinuo i Malwarebyte, instalirao i skrenirao s njim, on je isto nasao zarazene fajlove. Nakon sto je zavrsio skeniranje obavjestio me i ponudio opciju da vidim log, kada kliknem na nju virus zatvori Malwarebyte skros, nema ga medju pokrenutim procesima. Ovo se desilo dva puta.
Nakon toga sam resetovao PS i pokrenuo WIN u safe modu, skenirao sa Malwarebyte i obrisao sve. Ali nakon sto sam ponovo resetovao i pokrenuo WIN normalno, i dalje ne mogu pokrenuti taskmanagerr a Avast je pokrenut ali stopiran i ne pokrece se kada kliknem na Fix ili start program.
Jedino sto radi jeste opera :)
Evo slika avasta i log od Malwarebyte-a.
[ drvlada75 @ 25.04.2010. 16:35 ] @
Probaj Combofix...
http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe
Nije lose izvuci mrezni kabl iz racunara pri skeniranju i podizanju sistema. Da li ce Avast uspeti da ukljuci real-time?
[ Aleksandar Maletic @ 25.04.2010. 18:57 ] @
Da probamo ovako...skini ComboFix odavde http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe , prebaci ikonicu na desktop i pokreni ga...zahtevace restart, nemoj da te to zbuni...na sve sto te pita odgovaraj sa Yes...kada zavrsi sa skeniranjem (preci ce Stage 50), izbacice ti log na desktop ili u C:/ComboFix...postavi nam taj log ovde pa cemo da vidimo sta cemo... :)))
[ Fuc-Q @ 26.04.2010. 08:09 ] @
Nakon proslog posta, pokusao sam uraditi system restore, pod obicnim i pod administratorskim accountom, nije proslo.

Instalirao sam Avira AntiVir i s njom uradio skeniranje. Obrisao fajlove koje je pronasao i sada mogu pokrenuti TaskManagerr i PC mi djeluje normalno.
Sada cu pokrenuti Malwarebyte ponovo, da vidim kakav ce rezultat biti, pa vam javim.

Da li predlazete jos nesto da uradim kako bi bio 100% siguran?
[ Aleksandar Maletic @ 26.04.2010. 11:04 ] @
Dobro, Avira ima veoma visok nivo detekcije, nije lose sto si sa njom odradio scan...ako vidis poboljsanja onda necemo ici dalje, proveri jos jednom ceo sistem sa Avirom i Malwarebytes'-om, azuriraj baze i odradi Full scan...ako opet nesto zapne, javi se... :)))
[ goran9888 @ 27.04.2010. 09:29 ] @
Citat:
Da li predlazete jos nesto da uradim kako bi bio 100% siguran?

Mozes proveriti i sa Dr.Web CureIt-om.

Download:
-> http://www.freedrweb.com/download+cureit/

Kada preuzmes program, restartuj racunar i udji u Safe mode.
Pokreni program i izvrsi Complete scan.
Na kraju skeniranja, idi na Select all -> Cure -> Move incurable.

Nakon toga idi File > Save report list i okaci log da pogledamo.
[ Fuc-Q @ 28.04.2010. 15:51 ] @
skinuo sam i ComboFix, uradio scan s njim, i evo log uz poruku.
Uradit cu i scan sa Dr.Web CureIt-om cim stignem.
Hvala na preporuci alata.
Inace, sto se tice free antivirusa i alata za zastitu racunara, koju kombinaciju preporucate?
Da li su npr. Avira i Malwarebytes OK i ,recimo tako, dovoljni?
[ kristi1 @ 28.04.2010. 18:12 ] @
Raspakuj ovaj fajl na destop i prevuci levim klikom misa na ikonicu Combofixa.

Kad zavrsi ciscenje kopiraj log koji dobijes.