[ pepsiredstar @ 25.04.2010. 15:30 ] @
| Kao što se iz naslova poruke vidi, intesuje me kako da konfigurišem MySQL da se sam ugasi , nakon prekida napajanja servera (nestanka struje). Koristim CentOS 5.4 i na njemu je instaliran MySQL kojeg hoću bezbedno da ugasim. Šta treba da se radi? Da li se podešava CentOS ili MySQL? |
[ bogdan.kecman @ 25.04.2010. 17:03 ] @
mysql bezbedno gasis sa:
Code:
mysqladmin shutdown
eventualno treba da dodas user/pass/host ...
[ misk0 @ 25.04.2010. 17:31 ] @
@bogdan: a sta je sa /etc/init.d/mysql stop ? Mislim da ta skripta isto to radi.
@pepsi: a zasto ne bi ti pokrenuo shutdown cijelog servera?
[ bogdan.kecman @ 25.04.2010. 17:43 ] @
Citat:
misk0:
@bogdan: a sta je sa /etc/init.d/mysql stop ? Mislim da ta skripta isto to radi.
zato sto to radi samo ako imas instaliran mysql iz rpm-a sto nije uvek slucaj ... ja i na centos/rhel stavljam tar.gz varijantu u /usr/local/mysql na primer ... posebno sto mysql binary koji dolazi uz sam centos/rhel nije ni za ..
[ pepsiredstar @ 25.04.2010. 17:57 ] @
Citat:
misk0: @pepsi: a zasto ne bi ti pokrenuo shutdown cijelog servera?
ja i hoću da pokrenem shutdown celog servera, nego ne znam kako pravilno da ugasim mysql u tom slučaju.
Poznato mi je
Code:
mysqladmin shutdown
[ bogdan.kecman @ 25.04.2010. 19:08 ] @
sve zavisi sta instaliras, kako instaliras ...
ako koristis onaj %$#&^_# mysql sto dolazi uz rhel ... i ako si ga normlano dodao u startap onda ce se on na shutdown servera pravilno ugasiti, ako koristis mysql sa mysql.com sajta, zavisno da li si stavio rpm ili tar.gz imas skripte automatski ili moras da ih pravis sam ..
sve u svemu, korisno je da pustis mysql-u shutdown komandu pre nego spustis ceo server posto mysql-u mozda treba malo vise vremena od ostalih servisa
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.