[ ana4539 @ 25.04.2010. 18:26 ] @
Zadatak bi glasio: Napraviti binarno stablo pretrage (po abecedi),ako je dat niz: Petar, Đorđe, Sima, Helena, Stoja, Rista, Dunja, Martin, Vasa i Laza. Dato je resenje: (ali mislim da nije tacno) ![]() Evo kako sam ja uradila ali me nesto zbunjuje: Petar je prvi u nizu ,pa ce on biti koren stabla, Pošto se ime Đorđe nalazi u nizu posle njega, a abecedno je ispred imena Petar, on će postati njegovo levo dete. Sledeće ime je Sima, koje se nalazi abecedno iza imena Petar, pa će zato postati njegovo desno dete. ![]() Sledeca je Helena koja je abecedno ispred Petra (pa ide na levu stranu, ali je abecedno iza Đorđa pa nikako ne moze biti njegovo levo dete (kao u resenju) vec mora biti njegovo desno dete: ![]() Stoja je iza Petra I Sime pa ide na desnu stranu kao Simino desno dete: ![]() Rista je iza Petra Ali je ispred Sime i Stoje pa ide kao Simino levo dete: ![]() Dunja ce biti Đorđevo levo dete jer je ispred njega abecedno: ![]() Sledece ji Martin i to me zbunjuje,Martin je ispred petra pa ide na levu stranu,ali je iza i Helene i Dunje,jel to znaci da mogu da ga stavim kao desno dete i od Helene i Dunje ili ga stavljam kao desno dete Dunje jer je ona zadnja u nizu? Isto je i sa Lazom gde bi on sada isao? (on je u resneju na desnoj strani, sto mislim da je pogresno jer je abecedno Iznad petra pa mora ici na levu stranu, ali kao cije dete, jer mi je Martin napravio pometnju....Ostao je Vasa koga su zaboravili u resenju ,a po meni bi trebalo da stoji sa Petrove desne strane kao Stojino desno dete jer je od svih imena poslednji abecedno. Znaci treba mi mala pomoc kod slucaja kao sa Martinom gde je iza oba imena koji se nalaze ispred njega pa mi nije jasno gde treba da ide? I jos nesto, kako je moguce da je ovo binarno stablo kada svaki cvor nema po 2 deteta (u njihovom resenju)? Hvala! [Ovu poruku je menjao ana4539 dana 25.04.2010. u 19:38 GMT+1] |