[ prginfo @ 27.04.2010. 12:04 ] @
Molio bih Vas za pomoc. Imam MySQL bazu u kojoj postoji tabela korisnik sa ispravnim podacima. Imam .php stranicu koja radi upit. U firebug-u posmatram slanje parametara i upit. Posalju se dobri parametri, ali mi upit ne vraca nikakav rezultat, tj. uvek mi je $output ==no Kada upit pustim kroz SQLYog ili neki drugi program, iz baze mi se vrati podatak. Pretpostavljam da je negde greska u .php strani. Samo da napomenem da je rec o tutorialu. Code: <?php define( "DATABASE_SERVER", "localhost" ); define( "DATABASE_USERNAME", "root" ); define( "DATABASE_PASSWORD", "" ); define( "DATABASE_NAME", "baza" ); $mysql = mysql_connect(DATABASE_SERVER, DATABASE_USERNAME, DATABASE_PASSWORD) or die(mysql_error()); mysql_select_db( DATABASE_NAME ); $username = $_POST["korisnik"]; $password = $_POST["lozinka"]; $query = "SELECT * FROM korisnik WHERE username ='$korisnik' and password='$lozinka'"; $result = mysql_fetch_array(mysql_query($query)); $output = "<loginsuccess>"; if(!$result) { $output .= "no"; }else{ $output .= "yes"; } $output .= "</loginsuccess>"; print ($output); ?> [Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 27.04.2010. u 13:17 GMT+1] |