[ emol @ 27.04.2010. 19:31 ] @
Naj prije da kažem da sam pozitivno iznenađen da postoji ovakav forum koji je sudeći po datumima i temama vrlo ažuran i aktivan. Znam da je na engleskom masa dobrih foruma ovog tipa ali ipak je ovako lakše. Već dugo živim u SLO, tako da će neke riječi možda biti "čudno" napisane. A sada pitanje koje me muči već par mjeseci Imam veću aplikaciju u firmi u kojoj radim - FrontEnd access 2003 - BackEnd SQL Server 2005. Tabele su linkane preko ODBC drivera. Problem se javlja po kasnijem dodavanju (editiranju) teksta u txt polje (tip polja NText). Ponekad mi zaključa taj record tako da je jedini način da unesem dodatni text u to polje ako tu tabelu otvorim direktno na serveru i tamo kopy-pejstam taj dodatni text. Probao sam čak napraviti novi mdb file pa se povezati na tu tabelu pa mi javi istu grešku (sukob pri pisanju). U tu tabelu pišu samo dva usera i nikad istovremeno isti record. U accessu imam postavljeno zaključavanje na nivou recorda. Samo da dodam, svaki user ima svoju kopiju mdb fila tako da izgleda da access na neki način označi taj record na serveru. Inače, accessom se bavim već 5 - 6 godina i ovo mi je dosad najtvrđi orah. Hvala za bilo kakav odgovor |