[ Ddimo @ 28.04.2010. 10:28 ] @
Postovanje svima!
Pitanje:Desava mi se da ekran laptopa posle neoga vremena jednostavno "pocrni",tj nista se nevidi na njemu,dok laptop produzava da radi.Desavalo se par puta i da "pobeli",ali mnogo cesce je "crni problem".E sad u cemu je caka;sve se to desava kad mi je prikljucen kuler (Targus) sa dva ventilatora ,preko USB-a.Dali je moguce da kuler vuce vise struje od displey-a?Inace kad nije prikljucen kuler lap top radi normalno i po nekoliko sati,a ovako zna i osle 30-45min da se ugasi ekran.U kuleru nema niceg osim ta dva ventilatora,a ne znam bas koje su jacine...
Znam da nemam viruse,da flat kabal nije u prekidu.....
Dali taj inverter moze da dobija slabiji napon ,tj da ga gubi preko kulera...?
izvinite zbog puno pitanja ,novi sam na forumu
[ Darije @ 29.04.2010. 10:55 ] @
huh...to moze da bude svasta. DEFINITIVNO NEMOJ DA KORISTIS VISE TAJ TARGUS dopunski ventilator ako si 100% da samo kad je on uboden na usb laptop brljavi. Inace ti taj dopunski ventilatori i ne trebaju nesto ako su ti maticni ventilator i kuler laptopa cisti i ispravni, sto inace treba da cistis u nekom 6 mesecnom interevalu.

inace inverter kad crkne, laptop ti radi najnormalnije samo nemas osvetljenje ekrana (neonka ekrana ne radi), ali se nazire slika na neosvetljenom ekranu.
A ako se u tvom slucaju ne nazire slika (znaci skroz crn, nema nista ne njemu cak i kad uperis neku lampu u njega) ili ako je ceo beo, onda moze da bude i do grafike kao i do neispravne elektronike ekrana.
[ Ddimo @ 30.04.2010. 09:40 ] @
Hvala na odgovoru,u svakom slucaju cu da batalim kuler,nadam se da nece da mi "umre od pregrejavanja" :-)).Inace znam da ga koristim nekad i po 5-6 sati bez prekida mada to nije merilo za lap-topove za upotrebu.Ako ima promena pisacu opet.
Pozdrav