[ maxus @ 15.01.2004. 20:00 ] @
Početničko pitanje: kakva je razlika između dvije verzije Linuxa (npr. Red Hat 7.2 i Red Hat 8.0) osim razlike u verziji kernela?

Hvala unaprijed.
[ papak @ 15.01.2004. 20:06 ] @
Malo bezobrazni odgovor, ali informativan

procitaj na redhat.com release notes za 7.2 i 8.0, pa ces znati razliku

[ maxus @ 15.01.2004. 20:41 ] @
Hvala na odgovoru, dobro si mi reko, ali nisam mislio samo na Red Hat. Da li su općenito razlike u verzijama neke velike ili su to samo neki sitni popravci bugova ili nečeg sličnog?
[ VRider @ 15.01.2004. 21:00 ] @
Na svako 4-6 meseci izlazi svezija verzija, ali ona je cesto obican update (bez nekih bitnijih promena; evolucija, ne revolucija).
Kako to zaista izgleda mozes da vidis na distrowatch.com.

[ RAIN--SONG @ 15.01.2004. 21:21 ] @
Mene su ucili ....
(nek me netko ispravi ak grijesim)
Razlike izmedju nekih distribucija po broju paketa i kako su oni rasporedjeni. Takodjer su razlike u tome sto recimo u red hatu imas .rpm datoteke koja instaliras klikom na njih ak posjedujes kpackage il iz konzole rpm -i imepaketa ak se ne varam, dok u debianu imas .deb koje instaliras pomocu kpackage ili u konzoli tipkas dpkg -i imepaketa.Opet ne mora biti nuzno. Uglavnom razlike su u nacinu instaliranja pojedinih paketa i u nacinu rasporeda datoteka i instaliranom broju paketa.
Jedino ak ti se ne svidja niti jedan raspored il si mazohist i kompajlirat sve posebno :)
Bar bi trebalo biti ovako kao sto sam ja napisao.
[ kruzer @ 15.01.2004. 23:26 ] @
RAIN-SONG, pročitaj ponovo maxus-ovo pitanje...
a i to što si rekao za razlike između distribucija kao npr
Citat:

Takodjer su razlike u tome sto recimo u red hatu imas .rpm datoteke koja instaliras klikom na njih

je stvarno neozbiljno....

maxus, lepo ti papak rekao...
[ RAIN--SONG @ 16.01.2004. 19:23 ] @
Citat:
kruzer:
RAIN-SONG, pročitaj ponovo maxus-ovo pitanje...
a i to što si rekao za razlike između distribucija kao npr
Citat:

Takodjer su razlike u tome sto recimo u red hatu imas .rpm datoteke koja instaliras klikom na njih

je stvarno neozbiljno....

maxus, lepo ti papak rekao...

Nemoj izvlacit iz konteksta. Htio sam reci da se distribucije razlikuju u nacinu kako su sortirani dirovi i i gdje s instaliraju i da se razlikuju po carobnjaku za instalaciju ( installation wizard da opet ne bi izvlacio iz konteksta). A ovo sto sam rekao da se instaliraju klikom ak imas kpackage il iz konzole su dani kao primjer nacina na koji se mogu vrsit instalacije.

[ impaque @ 17.01.2004. 03:39 ] @
Razlika je u fix patch update new-feature bleeding edge-u ;)