[ Milan Ogrizovic @ 28.04.2010. 13:34 ] @
Citat:
Internet provajderi, firme Neobee.net, Sezampro i Media Works integrisane su u novu kompaniju i u budućnosti na tržištu ćemo nastupati pod imenom Orion Telekom.

Neobee.net, SezamPro i Media Works postaju Orion TelekomDodatni značaj ovoj integraciji i promociji novog brenda doprinosi činjenica da je sada Orion Telekom vlasnik ekskluzivne CDMA licence koja im omogućuje da razvijaju sopstvenu telekomunikacionu mrežu putem koje će pružati usluge “Internet za poneti” i fiksne telefonije.

Tim povodom definisana je nova tržišna i poslovna strategija koja kao svoj krajnji cilj ima unapređivanje postojećih servisa i lojalti programa namanjenih vernim korisnicima. Jedna od novina koja je pratila integraciju je promena poslovnih prostorija Neobee.net-a. U budućnosti prodajna mesta Neobee.net-a u Novom Sadu biće na adresi: Zmaj Jovina 28 – Uplatno mesto Sezampro, a novo prodajno mesto počinje sa radom 04.05.2010. godine na adresi Narodnog fronta 55A (ugao sa Balzakovom), Prodavnica u Jevrejskoj 1 prestaje sa radom u petak 30.04.2010. godine.


http://www.personalmag.rs/inte...a-works-postaju-orion-telekom/
[ gmagdic @ 11.05.2010. 10:32 ] @
Dovoljno je reći da nisu izjednačili cene, tako da ovo spajanje ne postoji, sem u imenu...

Zovnem Neobee, poručim ADSL 1024, 1800 dinara... Krenem da uvodim, oni tek na kraju kažu 'ali morate da potpišete ugovor'

Nisam bio rad da potpisujem ugovore, i oni izadju sa ponudom ' ali kod nas možete i bez ugovora, u drugom delu firme' .

Drugi deo firme je ista osoba koji sam pričao do tad, i nudi mi taj isti paket za 2600din ...

Tako da to spajanje im i nije bash uspelo....Ovo je prvi utisak.
[ scylerx @ 18.05.2010. 23:57 ] @
Ako Neobee uporedim sa poslovnom politikom Sezampro-a to su 2 sveta, bojim se da ću se seliti iz te nove firme.
[ gmagdic @ 21.05.2010. 10:25 ] @
Ja sam na kraju uveo , sa dosta cimanja...

I naravno, podesiti ruter koji oni daju da radi u bridge modu je zahtevalo sat vremena guglanja...
[ waikiki @ 25.05.2010. 14:47 ] @
startuju od 1.juna
http://oriontelekom.rs/index.htm
http://www.youtube.com/watch?v=U9U9d-eJ9Ww
[ owim @ 27.05.2010. 06:48 ] @
"Orion" novi operater u telefoniji

26. maj 2010.
Izvor: Tanjug Beograd

Kompanija "Orion telekom" postala novi operator fiksne bežične telefonije i Interneta u Srbiji, izjavio generalni direktor te kompanije Slobodan Đinović.Kompanija je nastala objedinjavanjem tri operatora - "Sezampro", "NeobiNet" i "Media vorks".

Đinović je kazao da će kompanija svoje usluge najpre ponuditi u Beogradu i prigradskim naseljima, u junu u većim gradskim centrima, a do kraja godine i u najruralnijim oblastima u Srbiji.

Naveo je da će kompanija "Orion Telekom" građanima nuditi pakete usluga koji obuhvataju fiksni telefon i pristup Internetu.

"Uz neke pakete usluga korisnici će moći i da dobiju besplatan pristup Internetu određene brzine", rekao je Đinović, kao i da su usluge namenjene korisnicima koji imaju dvojne linije, kao i korisnicima sa posebnim potrebama.

Cilj ove akvizicije, čija je vrednost 22 miliona evra, jeste formiranje jedinstvene kompanije koja je predominantno usmerena na komercijalno tržište i koja sada ima više od 70.000 korisnika, istakao je Đinović.

Prema njegovim rečima, spajanje manjih firmi je dovelo do ukrupnjavanja tržišta, objedinjavanja iskustva i infrastrukture.

Na ovaj način je stvorena pretpostavka da se završi posao koji je započet dobijanjem licence za drugog operatora bežične fiksne telefonije, koja je u maju 2009. godine dodeljena kompaniji "Media vorks", istakao je Đinović.

Prema Đinovićevim rečima, kompanija "Orion Telekom" planira da u narednih pet godina uloži još oko 50 miliona evra na tržište telekomunikacija u Srbiji, ali i u regionu.

Državni sekretar u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo Božidar Laganin je ocenio da će novi operator doprineti liberalizaciji tržišta telekomunikacija u Srbiji.

"To znači da će oni problemi da kojima se suočavaju fizička i pravna lica u Srbiji, kao što je problem dvojnika ili nedostatka tehničkih uslova, moći lakše da se prevaziđu", naveo je Laganin.

S druge strane, investicija kompanije "Orion telekom", koja u punom obimu iznosi oko 70 miliona evra, omogućava oko 240 novih radnih mesta i na taj način ukazuje na izuzetan potencijal tržišta telekomunikacija u zemlji, rekao je Laganin.
[ Zoran 021 @ 25.07.2010. 22:16 ] @
Odkako je Neobee ušao u Orion telekom primetio sam da ima dosta manjkavosti u radu.Prvo puca veza često, a posle ne radi ni pop3 server tako da se ne može proveriti i primiti pošta.Uglavnom je dosta lošije nego što je bilo!!!
[ petru @ 23.09.2010. 04:35 ] @
Moj prvi kontakt sa Orionom: poslali su mi pismo, bez ijedne reci objasnjenja ko su i sta su, i hteli su da mi naplate jos jednom ono sto sam vec dosta pre toga platio kao pretplatu.
Imam ADSL 2024 sa placanjem protoka. Dok je bio Sezampro, to je radilo ne bas sjajno ali podnosljivo. Sada je ubedljivo losije. Koristim internet u vreme najmanjeg opterecenja, a ipak se ceka strahovito dugo, treba triput kliknuti da se aktivira nova strana, itd, itd.
Pogledajte sajt Oriona, bice vam vise toga jasno. Uzasno spor sajt, i otprilike neupotrebljiv. Ne mogu da vidim koliko sam potrosio, itd.
Jos malo cu da izdrzim, a ne znam kod koga cu. Uzgred, uzasavam se flata, gde em ti placas za manijake koji skidaju 100 Gb mesecno, em tera na rasipanje.
[ nemesis @ 23.09.2010. 09:43 ] @
ne samo to nego
mozesh dobijesh finog posetioca programche na svom kompu
koji ce ti nabiti sabracaj do bola ... pa ti na potroshnu bude
skuplje nego pola godine na flat i slichne akcije :)
[ Slobodan Milivojevic @ 23.09.2010. 12:05 ] @
petru, pogledaj da li je sve ok na tvom kompu, pa se onda obrati tehickoj podrsci svog provajdera, ne vidim neki logican razlog da tebi ne radi net...